Η σοκολάτα μας παρέχει αντηλιακή προστασία
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατανάλωση μερικών κομματιών σοκολάτας καθημερινά, μειώνει την αρνητική επίδραση των ηλιακών ακτίνων πάνω μας. Η μείωση που παρατηρείται είναι ακόμα εντονότερη με την μαύρη σοκολάτα, λόγω φυσικά της μεγαλύτερης ποσότητας κακάο που περιέχει.
Επίσης, η κατανάλωση σοκολάτας διατηρεί την επιδερμίδα μας πιο λεία και πιο ενυδατωμένη. Κι όλα αυτά εξαιτίας των αντιοξειδωτικών ουσιών επικατεχίνη και κατεχίνη που περιέχει, οι οποίες δημιουργούν ένα είδος προστατευτικής μεμβράνης στο δέρμα έναντι των βλαβερών ακτίνων του ήλιου. Οι ερευνητές ωστόσο τονίζουν, πως σε καμία περίπτωση η αντηλιακή κρέμα δεν πρέπει αντικαθίσταται με σοκολάτα. Ο ρόλος της είναι πιο πολύ συμπληρωματικός.