Back to Top

Το ακριβότερο τυρί προέρχεται από γαΐδαρο

Ένα ιδιαίτερο γαλακτοκομικό προϊόν φέρνει στο προσκήνιο η σερβική κουζίνα.

Ο λόγος για το Pule Donkey Cheese, το οποίο παρασκευάζεται από γάλα γαϊδούρας. Η τιμή του ανέρχεται στα 1.000 ευρώ το κιλό, λόγω της σπανιότητάς του, καθώς υπάρχουν μόλις 100 γαϊδούρια που αρμέγονται για την παρασκευή του, ενώ για να γίνει ένα κιλό τυρί απαιτούνται 25 λίτρα γάλακτος. Μάλιστα, το τυρί που παράγεται στην Zasavica της Σερβίας, μπορεί να φτάσει μέχρι και 3.000 ευρώ το κιλό.

Όσοι το έχουν δοκιμάσει μιλάνε για ένα ιδιαίτερο τυρί, που έχει έντονα ξινή γεύση και δυνατή μυρωδιά, είναι πλούσιο σε λιπαρά και στην εμφάνιση θυμίζει το ανθότυρο. Το εν λόγω προϊόν διατίθεται κυρίως στο εξωτερικό, σε γκουρμέ κουζίνες και υψηλής γαστριμαργικής ποιότητας εστιατόρια, ενώ ενδείκνυται η χρήση του τόσο σε σαλάτες με γλυκίζουσες σος αλλά και ως συνοδευτικό διάφορων κρεατικών, αφού βέβαια πρώτα ψηθεί στη σχάρα.



0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...