Το κλίμα αλλάζει τη γεύση των φρούτων
H κλιματική αλλαγή έχει κάνει τα μήλα, τα αχλάδια και άλλα φρούτα πιο γλυκά και πιο μαλακά τα τελευταία 40 χρόνια.
Έπειτα από προηγούμενες μελέτες που είχαν διαπιστώσει ότι η αύξηση της θερμοκρασίας κάνει ορισμένα οπωροφόρα δέντρα να ανθίζουν νωρίτερα, οι ερευνητές του ιαπωνικού Εθνικού Ερευνητικού Οργανισμού Γεωργίας και Τροφίμων θέλησαν με τη σειρά τους να εξετάσουν το κατά πόσο η πρώιμη ανθοφορία επηρεάζει την ποιότητα του καρπού.
Η ερευνητική ομάδα ανέλυσε δεδομένα 40 χρόνων που αφορούν δύο ποικιλίες μήλων (Φούτζι, Τσουγκάρο). Και οι δύο ποικιλίες παρουσίασαν σε αυτό το διάστημα μείωση της οξύτητας και της σκληρότητάς τους και αύξηση της περιεκτικότητάς τους σε σάκχαρα. Επειδή αυτή η αλλαγή είναι αργή και σταδιακή, μπορεί να μη γίνεται αντιληπτή στους καταναλωτές, θα ήταν πολύ εμφανής, αν κάποιος συνέκρινε ένα σημερινό μήλο με ένα της ίδιας περιοχής 30 χρόνια πριν. Άλλες έρευνες δείχνουν ότι αντίστοιχη μετάλλαξη υφίστανται και τα αχλάδια.
0Comments
Δημοσίευση σχολίου
γράψε το σχόλιό σου...