Η σάλτσα ντομάτας δημιουργεί γερή καρδιά
Στην κόκκινη σάλτσα κρύβεται τo μεσογειακό μυστικό της μακροζωίας και της δυνατής καρδιάς.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης διαπίστωσαν ότι η κόκκινη σάλτσα που παρασκευάζεται από ντομάτα, κρεμμύδι, ελαιόλαδο, κορν φλάουρ και σκόρδο, λειτουργεί ως «ασπίδα» κατά των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Η συγκεκριμένη σάλτσα περιέχει περισσότερες από 40 αντιοξειδωτικές ουσίες και συγκεκριμένα πολυφαινόλες, οι οποίες πιστεύεται ότι προστατεύουν την καρδιά από το οξειδωτικό στρες.
Ανακάλυψαν μάλιστα ότι η «θαυματουργή» δράση των συγκεκριμένων ουσιών προκύπτει από το πάντρεμα των εν λόγω υλικών. «Η κόκκινη σάλτσα έχει περισσότερες πολυφαινόλες από την απλή τομάτα ή τον τοματοχυμό, καθώς τόσο το σκόρδο όσο και το λάδι αλλά και το κρεμμύδι που περιέχει είναι επίσης πλούσια σε πολυφαινόλες. Πρόκειται για μια συνδυαστική προστατευτική δράση» καταλήγει ένα από τα συμπεράσματα της μελέτης.
0Comments
Δημοσίευση σχολίου
γράψε το σχόλιό σου...