Γιατί τρώμε ποπκόρν στον κινηματογράφο;
Το εν λόγω σνακ, έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 1840. Οι πλανόδιοι πωλητές ποπκόρν συνήθιζαν να στήνουν τους πάγκους τους σε κεντρικούς δρόμους, κοντά σε κινηματογράφους, μαγαζιά, και σε άλλα δημόσια θεάματα αφού εκεί είχαν περισσότερη πελατεία, η οποία προσελκυόταν από τη μυρωδιά του καμένου βουτύρου με το οποίο περιέχυναν τα ποπκόρν.
Μιας και η τιμή του ήταν χαμηλή, πολύ γρήγορα έγινε το αγαπημένο λαχταριστό σνακ όλων. Μεγάλη απήχηση είχε έξω από τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας, αν και αρχικά οι ιδιοκτήτες των κινηματογράφων δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένοι από αυτό, αφού ο πανζουρλισμός αλλά και οι μυρωδιές δεν ήταν και η καλύτερη διαφήμιση για το «προϊόν» τους. Παρόλα αυτά το ποπκόρν συνέχιζε να κάνει θραύση έξω από αυτούς τους χώρους.
Όλα αλλάξαν όμως μετά το 1929, όταν μια μεγάλη οικονομική ύφεση χτύπησε τις ΗΠΑ. Λόγω του χαμηλού τους κόστους, οι ιδιοκτήτες των κινηματογράφων σκέφτηκαν να βάλουν μηχανές παρασκευής ποπκόρν εντός των αιθουσών, ώστε να προσελκύσουν πελάτες. Η ιδέα τους κρίθηκε άμεσα πετυχημένη και από τότε το ποπκόρν έγινε ταυτόσημο με τις κινηματογραφικές προβολές.
...επιμέλεια: Ευάγγελος Χόβολος
0Comments
Δημοσίευση σχολίου
γράψε το σχόλιό σου...