Μπορεί να είναι συνήθεια να πλένουμε το κοτόπουλο πριν το μαγείρεμα αλλά είναι επικίνδυνο για την υγεία μας.
Αν και το ωμό κοτόπουλο μπορεί να έχει βακτήρια στην επιφάνειά του, μια έρευνα με επικεφαλής την Dr. Jennifer Quinlan του Drexel University (Η.Π.Α.), έδειξε ότι το πλύσιμο των ωμών πουλερικών κάτω από τρεχούμενο νερό στο νεροχύτη της κουζίνας, είναι μια κακή πρακτική.
Σύμφωνα με την έρευνα, το πλύσιμο του κοτόπουλου όχι μόνο δε σκοτώνει τα βακτήρια, αλλά αντιθέτως, βοηθά στην εξάπλωση τους στο νεροχύτη, στον πάγκο της κουζίνας, στα υπόλοιπα τρόφιμα που είναι κοντά, ακόμα και πάνω μας. Αν τα βακτήρια ήταν ορατά με γυμνό μάτι, θα μπορούσε να το διαπιστώσει εύκολα ο καθένας. Γι' αυτό και οι ερευνητές συνιστούν να το τοποθετείται το κοτόπουλο κατευθείαν από την συσκευασία στο σκεύος που θα μαγειρευτεί, ενώ τονίζουν πως το μόνο που μπορεί να σκοτώσει τα βλαβερά βακτήρια είναι το καλό ψήσιμο.
0Comments
Δημοσίευση σχολίου
γράψε το σχόλιό σου...