Τα φρούτα αποτελούν ασπίδα στο εγκεφαλικό
Η κατανάλωση φρούτων καθημερινά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακού νοσήματος έως και 40%.
Σύμφωνα με βρετανική και κινέζικη επιστημονική έρευνα, όσο περισσότερα φρούτα τρώμε καθημερινά, τόσο ο καρδιαγγειακός κίνδυνος μειώνεται. Οι καρδιαγγειακές νόσοι (εμφράγματα, εγκεφαλικά κ.α.) είναι η κυριότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως.
Η μελέτη έδειξε ότι, σε σύγκριση με όσους δεν τρώνε καθόλου φρούτα, όσοι καταναλώνουν κάθε μέρα κατά μέσο όρο μιάμιση μερίδα ή 150 γραμμάρια, έχουν μειωμένο καρδιαγγειακό κίνδυνο κατά 15% για έμφραγμα, κατά 25% για ισχαιμικό εγκεφαλικό και κατά 40% για αιμορραγικό εγκεφαλικό. Διαπιστώθηκε επίσης ότι όσοι τρώνε πολλά φρούτα, έχουν σημαντικά χαμηλότερη πίεση αίματος (συστολική και διαστολική).
0Comments
Δημοσίευση σχολίου
γράψε το σχόλιό σου...