Τα ξαναζεσταμένα μακαρόνια παχαίνουν λιγότερο
Τα ξαναζεσταμένα μακαρόνια είναι και πιο υγιεινά και πολύ λιγότερο παχυντικά σε σχέση με τα φρεσκομαγειρεμένα.
Γενικά, σε όλα τα τρόφιμα με υδατάνθρακες (ρύζι, λευκό αλεύρι, ζυμαρικά, πατάτες κ.α.), οι υδατάνθρακες που περιέχουν μεταβολίζονται και εκτοξεύουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας. Όμως, όταν τα μακαρόνια παγώσουν, αλλάζει η χημική τους δομή σε κάτι που αποκαλείται «ανθεκτικό άμυλο» (resistant starch).
Αυτό γίνεται γιατί το άμυλο, όταν παγώσει, αντιστέκεται στα ένζυμα του οργανισμού μας που το διαλύουν και έτσι η γλυκόζη που απελευθερώνει (επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας) είναι πολύ πιο ελεγχόμενη. Μάλιστα, σύμφωνα με την Dr Denise Robertson, του πανεπιστημίου του Surrey (Αγγλία), τα κρύα και ξαναζεσταμένα μακαρόνια ο οργανισμός τα αντιμετωπίζει περισσότερο σαν φυτικές ίνες και λιγότερο σαν υδατάνθρακες. Τα μακαρόνια αυτά αυξάνουν τη γλυκόζη στο αίμα μας κατά 50% λιγότερο σε σχέση με τα φρεσκομαγειρεμένα.
Εννοείτε ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ! ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ είναι τα καύσιμα που βάζουμε στο αυτοκίνητο μας: Βενζίνη, πετρέλαιο κλπ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣωστή Παρατήρηση... Λάθος στη δακτυλογράφηση... Ευχαριστούμε για την παρατήρηση :-)
Διαγραφή