Οι «πιο» άντρες τρώνε καυτερά φαγητά
Σύμφωνα με ομάδα ερευνητών από τη Γαλλία, ο ανδρισμός ενός άντρα μετριέται και με βάση τα φαγητά που προτιμά.
Ερευνητές του πανεπιστημίου της Γκρενόμπλ ανακάλυψαν πως ότι οι άντρες που αντέχουν τις πολύ καυτερές γεύσεις, τείνουν να έχουν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό τους. Όπως είναι ήδη γνωστό, η τεστοστερόνη ότι κάνει τους άνδρες πιο τολμηρούς, επιθετικούς και σεξουαλικά ενεργούς. Μάλιστα, όσοι εμφανίζουν υψηλότερα επίπεδα τείνουν να είναι πιο κυρίαρχοι, ή με άλλα λόγια το «άλφα αρσενικό» μιας ομάδας.
Όπως προέκυψε, οι πιπεριές τσίλι παίζουν καταλυτικό ρόλο στη αύξηση των επιπέδων της τεστοστερόνης. Αρχικά, η χημική ουσία καψαϊκίνη, που περιέχεται στις πιπεριές τσίλι, «ενώνεται» με τους υποδοχείς πόνου και προκαλεί το χαρακτηριστικό αίσθημα καψίματος. Αυτό με τη σειρά του προκαλεί αλλαγές στον οργανισμό, όπως αύξηση των καρδιακών παλμών, του ρυθμού της αναπνοής και απελευθέρωση ενδορφινών και αδρεναλίνης. Τέλος, πρέπει να αναφερθεί πως παρόλο που στις έρευνές χρησιμοποιήθηκαν ποντίκια, οι ερευνητές από τη Γαλλία πιστεύουν πως παρεμφερή συμπεράσματα ισχύουν και για τους άντρες.
0Comments
Δημοσίευση σχολίου
γράψε το σχόλιό σου...