Back to Top

Το καρπούζι έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες

Η βιβλιογραφία λέει ότι οι Αιγύπτιοι (το 2.500 π.Χ.) μετέφεραν το καρπούζι μαζί τους σαν μια πηγή νερού.

Το καρπούζι αποτελείται κατά 92% από νερό, κάτι που το συγκαταλέγει σε ένα από τα πιο ενυδατικά τρόφιμα. Όσον αφορά τα ευεργετικά συστατικά του, περιέχει βιταμίνη C, Α, Β1, Β6, μαγνήσιο, β-καροτένιο, κάλιο και διαλυτές φυτικές ίνες. Επίσης το καρπούζι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο και γλουταθειόνη, οι οποίες είναι ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ουσίες.