Η ουσία AMS του σκόρδου, δεν διασπάται κατά την πέψη, με επακόλουθο να απεκκρίνεται από το σώμα μέσω της αναπνοής και της εφίδρωσης.
Σε πειράματα με ωμά και βρασμένα σκόρδα, επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο (Η.Π.Α.), διαπίστωσαν ότι την μεγαλύτερο απόδοση εναντίον της μυρωδιάς του σκόρδου την έχει το πλήρες γάλα. Σύμφωνα με τη μελέτη, την μέγιστη «αντι-σκορδική» προστασία την παρέχει το γάλα όταν καταναλώνεται μαζί με το φαγητό και όχι εκ των υστέρων.