Στην κόκκινη σάλτσα κρύβεται τo μεσογειακό μυστικό της μακροζωίας και της δυνατής καρδιάς.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης διαπίστωσαν ότι η κόκκινη σάλτσα που παρασκευάζεται από ντομάτα, κρεμμύδι, ελαιόλαδο, κορν φλάουρ και σκόρδο, λειτουργεί ως «ασπίδα» κατά των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Η συγκεκριμένη σάλτσα περιέχει περισσότερες από 40 αντιοξειδωτικές ουσίες και συγκεκριμένα πολυφαινόλες, οι οποίες πιστεύεται ότι προστατεύουν την καρδιά από το οξειδωτικό στρες.