Τα παιδιά που μεγαλώνουν με χάμπουργκερ, τηγανητές πατάτες και fast food, έχουν χαμηλότερο iQ σε σχέση με εκείνα που μεγαλώνουν με σπιτικό φαγητό.
Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Κολέγιο Goldsmiths του Πανεπιστημίου του Λονδίνου σε 4.000 παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών, διαπιστώθηκε ότι η διατροφή στις τρυφερές ηλικίες μπορεί να επηρεάσει την νοητική ικανότητα και ανάπτυξη. Έτσι, ήδη στην ηλικία των 8 ετών, ο δείκτης νοημοσύνης των παιδιών ήταν κατά 2 βαθμούς χαμηλότερος.