Τα συναισθήματά μας επηρεάζουν τη γεύση
Τα συναισθήματα αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τις διάφορες γεύσεις.
Επίσης μειώνουν την ικανότητα «καταγραφής» στον εγκέφαλό μας της ποσότητας του λίπους που καταναλώνουμε. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Würzburg (Γερμανία) και από το Πανεπιστήμιο Rutgers στο Νιου Τζέρσι (Η.Π.Α.), διαπίστωσαν ότι η χαρά και η θλίψη αλλάζουν την αντίληψη των γεύσεων, με τις μεγαλύτερες αλλαγές να παρατηρούνται στις πικρές, στις γλυκές και στις ξινές γεύσεις.
Όπως διαπίστωσαν, μετά από χαρούμενες και θλιμμένες στιγμές στη ζωή μας, η ικανότητα ανίχνευσης των πικρών, των γλυκών και των ξινών γεύσεων είναι αυξημένη κατά 15%. Ταυτόχρονα όμως αδυνατούμε πλέον να κρίνουμε εάν το τρόφιμο που καταναλώνουμε περιέχει πολλά λιπαρά ή όχι. Τα εύρημα αυτά, εξηγούν μάλλον γιατί έχουμε την τάση να παχαίνουμε σε περιόδους της ζωής μας, όπως η παρούσα οικονομική κρίση, που αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα.
0Comments
Δημοσίευση σχολίου
γράψε το σχόλιό σου...