Back to Top

Γιατί ανατριχιάζουμε στο γρατζούνισμα κιμωλίας;

Μελέτη του Πανεπιστήμιου στην Κολωνία έδωσε την εξήγηση που οφείλεται η εν λόγω ανατριχίλα.

Ανατομικά, το αυτί μας είναι σχεδιασμένο να ακούει συγκεκριμένες συχνότητες, οι οποίες του επιτρέπουν να αντιλαμβάνεται τον ήχο της ομιλίας. Σύμφωνα με τη μελέτη του Πανεπιστημίου, όταν η κιμωλία ή τα νύχια μας «ξύνουν» έναν πίνακα, παράγονται ήχοι στις μέγιστες συχνότητες της ακοής μας, δηλαδή μεταξύ 2.000 και 4.000 hertz (Χερτς).

Πορτρέτα δημιουργημένα από χυμένο καφέ

Ο Michael Aaron Williams είναι γνωστός για τις δημιουργίες του από παράδοξα υλικά επάνω σε ακόμα πιο παράδοξους καμβάδες.

Με αφορμή ένα μικρό ατύχημα που είχε ένα πρωινό, όταν ο καφές του χύθηκε πάνω στις σελίδες ενός παλιού βιβλίου που διάβαζε, ο καλλιτέχνης σκέφτηκε να αποτελέσει αυτό το νέο του ζωγραφικό έργο τέχνης. Πορτρέτα από καφέ πάνω σε πολυκαιρισμένα φύλλα βιβλίων που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1930.

Γέφυρα - τραμπολίνο στο Παρίσι

Η πρωτότυπη ιδέα του αρχιτεκτονικού γραφείου AZC Studio έχει ένα όνομα: «Trampoline Bridge».

«Γιατί να μη δημιουργήσουμε μια γέφυρα αφιερωμένη στη διασκέδαση;», σκέφτηκαν οι σχεδιαστές. Έτσι πρότειναν τη δημιουργία μιας διάβασης πεζών, που θα διαθέτει τρία τεράστια τραμπολίνα, επιτρέποντας στους ανθρώπους να φτάσουν απέναντι χοροπηδώντας.

Γρίφος: Το μυστήριο με την αγελάδα


Ξαφνικά σε ένα καταπράσινο λιβάδι εμφανίζεται από την ανατολή μια αγελάδα. Η αγελάδα αυτή κάνει 4 βήματα νότια, 4 βήματα βόρεια, 4 βήματα ανατολικά και 4 βήματα δυτικά.


Ερώτηση: Προς τα που κοιτάει η ουρά της;

Ρούχα που απορροφούν τη ρύπανση

Οι Βρετανοί επιστήμονες δημιούργησαν ένα απορρυπαντικό το οποίο θα «τρώει» την ατμοσφαιρική ρύπανση. 

Η ουσία «CatClo» που περιέχει το πρωτοποριακό υγρό, περιέχει νανοσωματίδια διοξειδίου του τιτανίου, τα οποία κατά την πλύση, θα κολλάνε στα υφάσματα των ρούχων. Όταν το ρούχο έρθει σε επαφή με τα οξείδια αζώτου του ατμοσφαιρικού αέρα, τότε προκαλείται μια χημική αντίδραση οξείδωσης, με αποτέλεσμα να καθαρίζεται η ατμόσφαιρα.

Το κλίμα αλλάζει τη γεύση των φρούτων

H κλιματική αλλαγή έχει κάνει τα μήλα, τα αχλάδια και άλλα φρούτα πιο γλυκά και πιο μαλακά τα τελευταία 40 χρόνια.

Έπειτα από προηγούμενες μελέτες που είχαν διαπιστώσει ότι η αύξηση της θερμοκρασίας κάνει ορισμένα οπωροφόρα δέντρα να ανθίζουν νωρίτερα, οι ερευνητές του ιαπωνικού Εθνικού Ερευνητικού Οργανισμού Γεωργίας και Τροφίμων θέλησαν με τη σειρά τους να εξετάσουν το κατά πόσο η πρώιμη ανθοφορία επηρεάζει την ποιότητα του καρπού.

Καλοκαιρινή διατροφή πλούσια σε φρούτα

H καλοκαιρινή περίοδος μας προσφέρει ποικιλία φρούτων για να καλύψουμε τις διατροφικές μας ανάγκες.

Αποτελώντας πλούσια πηγή σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες, τα φρούτα πρέπει να επιτελούν βασικό ρόλο στην  καθημερινή διατροφή μας. Τα φρούτα του καλοκαιριού λόγω της μεγάλης ποικιλίας τους και των διαφορετικών μορφών κατανάλωσής τους, καλύπτουν όλα τα  προσωπικά γούστα.