Οι άνθρωποι που καταναλώνουν πολλούς υδατάνθρακες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να διαγνωστούν με κατάθλιψη.
Οι επιστήμονες από τη Σχολή Δημοσίας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ (Η.Π.Α.), ανακάλυψαν πως όσοι καταναλώνουν άφθονα ζυμαρικά, ψωμί, τηγανητές πατάτες και πατατάκια έχουν από 29% έως 41% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν κατάθλιψη κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη 12ετία. Αντίθετα, όσοι ακολουθούν μεσογειακή διατροφή (κυρίως αφορά το ελαιόλαδο, τα ψάρια και το κρασί) και πίνουν καφέ διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο.