Έρευνα επιστημόνων από τις ΗΠΑ απέδειξε ότι η μπύρα και το κρασί προσφέρουν στους άντρες πολύ μεγαλύτερη ικανοποίηση απ’ ό,τι στις γυναίκες. Για την έρευνά τους, επιστράτευσαν φοιτητές και φοιτήτριες από δυο εκ των πιο φημισμένων πανεπιστημίων των Η.Π.Α.: Της Κολύμπια και του Γέιλ.
- Home
- All posts
Η βρετανική μελέτη, που διήρκεσε 5 χρόνια, δείχνει ότι οι μύγες δεν λειτουργούν ενστικτωδώς ή παρορμητικά, αλλά πρώτα συλλέγουν και επεξεργάζονται τις πληροφορίες από το περιβάλλον τους, και ύστερα κάνουν την επιλογή για το πώς θα κινηθούν. Αυτή ακριβώς η συμπεριφορά, θεωρείται ένα από χαρακτηριστικά της ανώτερης νοημοσύνης στους ανθρώπους και στους πιθήκους και τελικά δεν είναι άγνωστη ακόμη και στις μύγες.
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας (Η.Π.Α.).
Το είδος της μουσικής που ακούμε όταν τρώμε, επηρεάζει την ικανοποίηση που αποκομίζουμε από το φαγητό και έτσι να μεταβάλλει τις ποσότητες που καταναλώνουμε. Η τζαζ κάνει πιο εύγευστο το φαγητό, σε αντίθεση με την χιπ χοπ, η οποία κόβει την όρεξη. Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, ο ρυθμός, η ένταση και ο τόνος μιας μελωδίας, μπορούν να επηρεάσουν τις διατροφικές μας συμπεριφορές.
.
Οι επιστήμονες έχουν υπολογίσει πως συνολικά στη διάρκεια ενός έτους, μια ημέρα είναι κατά μέσο όρο ένα κλάσμα του δευτερολέπτου μικρότερη από 24 ώρες. Σύμφωνα με αυτά που έχουμε διδαχθεί, κάθε ημέρα αποτελείται από 24 ώρες, δηλαδή από 86.400 δευτερόλεπτα. Όλα τα υπάρχοντα ρολόγια έχουν ρυθμιστεί να λειτουργούν κατά αυτόν τον τρόπο.
Υπάρχουν 4 διαφορετικοί τύποι δέρματος, στους οποίους ενδείκνυνται διαφορετικές τροφές για την προστασία του.
Τύπος δέρματος 1: Πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα
Προτεραιότητα στην κατανάλωση των παρακάτω τροφίμων: Αβοκάντο, ανανάς, αρωματικά βότανα, βατόμουρα, βερίκοκα, ελαιόλαδο, καρότα, καρπούζι, κεράσια, κεφίρ, κοτόπουλο ψαχνό, μπρόκολο, ντομάτες, ξηροί καρποί και σπόροι ανάλατοι, πεπόνι, πορτοκάλια, ρόδι, σόγια, σταφύλια, τσάι πράσινο, φράουλες, ψάρια.
Μπορεί οι γνωστές μέχρι τώρα μυρωδιές να είναι πολλές, μερικές είναι όμως αυτές που δρουν θετικά πάνω μας.
1. Η μυρωδιά του τριαντάφυλλου: Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του γερμανικού πανεπιστημίου που εδρεύει στο Λίμπεκ, η μυρωδιά οποιουδήποτε χρώματος τριαντάφυλλου ενδέχεται να βελτιώσει την μνήμη μας έως και 13%.