Back to Top

Η ιστορία των ζαχαρωτών Haribo

Δημιουργός τους είναι ο Χάνς Ρίγκελ με καταγωγή από την πόλη της Βόννης (Γερμανία).

Από τα αρχικά του ονόματός του και της καταγωγής του προέκυψε και το όνομα των ζαχαρωτών: Hans, Riegel, Bonn → HariboΤα πρώτα Haribo που δημιουργήθηκαν ήταν τα αρκουδάκια (εικόνα αριστερά), τα οποία παραμένουν μέχρι και σήμερα πρώτα σε προτιμήσεις, όχι μόνο σε παιδιά, αλλά και στους ενήλικες. Ήταν το έτος 1921, όταν ο Χάνς Ρίγκελ άρχισε την αποκλειστική παραγωγή τους, βρίσκοντας από την αρχή τεράστια ανταπόκριση.

Σύντομα, η καινούργια γευστική τρέλα που ξέσπασε για την ζήτηση των ζαχαρωτών του, ήταν αναμενόμενο να υπερβεί τα σύνορα της Γερμανίας, κατακτώντας ολοκληρωτικά σχεδόν όλη την Ευρώπη. Τα Haribo διαδόθηκαν ευρέως σε πολλές χώρες, κάτι που ξεπέρασε κάθε προσδοκία ακόμα και του ίδιου της του δημιουργού. 

Σε μια προσπάθεια να προσελκυστούν και οι ενήλικες, επινοήθηκε το περίφημο διαφημιστικό σλόγκαν «Haribo macht Kinder froh und Εrwachsene ebenso» (Η Χάριμπο κάνει τα παιδιά χαρούμενα αλλά και τους μεγάλους επίσης). Το 1981 τα «αρκουδάκια» της Haribo πέρασαν και τον Ατλαντικό και βρίσκονται πλέον σε κάθε αμερικάνικο σπίτι. Το 1985 η φήμη τους έγινε τόσο μεγάλη, που η εταιρία Disney δημιούργησε μια σειρά 65 επεισοδίων με πρωταγωνιστές τα ζαχαρωτά αρκουδάκια.


TOP 10 προτιμήσεων σε HARIBO 
(δεν κυκλοφορούν όλα τα είδη στην Ελλάδα)

 1. GOLDBÄREN    2. COLOR-RADO    3. TROPIFRUTTI   4. PHANTASIA



5. SAFT GOLBÄREN    6. SCHNECKEN    7. Happy-Cola    8.KONFEKT

 9. PICO-BALLA      10. HAPPY CHERRIES
.

Συντάκτης: Ευάγγελος Χόβολος


0Comments

Δημοσίευση σχολίου

γράψε το σχόλιό σου...