Back to Top

Το πλυντήριο μας αρρωσταίνει

Τα φρεσκοπλυμένα ρούχα που βγαίνουν από το πλυντήριο δεν σημαίνει ότι είναι και καθαρά. 

Μελέτη έδειξε ότι τα επικίνδυνα βακτήρια που δεν εξουδετερώνονται εξαιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας του επιλεγμένου προγράμματος, μπορούν να μετατρέψουν την πλύση σε πραγματικό «φυτώριο» ανθυγιεινών οργανισμών. Σύμφωνα με την επικεφαλής της βρετανικής μελέτης, μικροβιολόγο δρα Λίσα Ακερλι, ο παραπάνω κύκλος πλύσης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «αρρωστημένος».

Πώς πρέπει να πίνουμε το νερό; Κρύο ή ζεστό;

Άλλοι πιστεύουν ότι το χλιαρό νερό απορροφάται πιο γρήγορα, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι το παγωμένο καίει θερμίδες.

Στο θέμα της απορρόφησης όμως, αυτό που μετράει είναι ο όγκος του νερού και όχι η θερμοκρασία του. Επιστήμονες από το Αμερικανικό Κολέγιο Αθλητιατρικής αναζήτησαν μελέτες που να αφορούν την ενυδάτωση στη διάρκεια της άσκησης, ώστε να εντοπίσουν τι είδους υγρά πρέπει να πίνουν οι ασκούμενοι.

Πως χωρίζουν τα ζώδια;

Κριός: Στην αρχή δεν θα µπορεί να βγει µαζί σου το βράδυ. Έπειτα η οµάδα του θα ξεκινήσει το πρωτάθληµα, στη δουλειά θα τον κρατάνε υπερωρίες, οι κολλητοί του θα διοργανώνουν βραδιές πόκερ. Όπως καταλαβαίνεις, δεν θα ακούει ούτε το τηλέφωνο. Κάποια στιγµή (µόλις ευοδωθεί επιτέλους το φλερτ µε τον/την αντικαταστάτη/τρια σου), θα αποχωρήσει και επίσηµα.