Back to Top

Δεν έχει αποδειχθεί πως ένα φυσιολογικό κολύμπι είναι επικίνδυνο μετά από ένα φυσιολογικό γεύμα. Η δημοφιλής άποψη γύρω από την επικινδυνότητα της κολύμβησης αμέσως μετά το φαγητό, στηρίζεται στην πεποίθηση ότι μετά το φαγητό, το αίμα φεύγει από τους άλλους μυς και πηγαίνει στο στομάχι για να βοηθήσει την πέψη, με αποτέλεσμα να παθαίνουμε κράμπες που επιφέρουν παράλυση. Αυτό φυσικά δεν ισχύει.

Ακόμα και στην περίπτωση που φάμε υπερβολικά, το πιο πιθανό είναι να αισθανθούμε έναν σφάχτη στα πλευρά ή μια ελαφρά ναυτία. Έτσι, ο συνδυασμός φαγητού και κολύμβησης δεν είναι εξ ορισμού επικίνδυνος. Μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχει κανείς να πάθει αφυδάτωση λόγω έλλειψης υγρών ή να αισθανθεί κάποια αδυναμία λόγω δίαιτας.  Τέλος, να αναφερθεί ότι είναι επίσης μύθος και η άποψη που υποστηρίζει ότι το βάρος από το φαγητό μας βουλιάζει. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, θα είχαν πνιγεί όλοι οι υπέρβαροι άνθρωποι.

Φωτογραφία: https://www.sci.news/medicine/swimming-ocean-human-skin-microbiome-07319.html

Το μαύρο κουτί των αεροπλάνων δεν είναι μαύρο


Το λεγόμενο «μαύρο κουτί» των αεροπλάνων δεν είναι μαύρο αλλά πορτοκαλί, για να ανευρίσκεται ευκολότερα μετά από μια συντριβή.