Back to Top

Γιατί ροχαλίζουμε;

Το 40% των ανδρών ροχαλίζει καθημερινά, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες είναι 25%.

Όλοι ροχαλίζουμε περιστασιακά, ωστόσο, το 30% περίπου του γενικού πληθυσμού ροχαλίζει κάθε φορά που κοιμάται, ενώ το 80% το κάνει μόνο περιστασιακά. Δυστυχώς, αν το ροχαλητό συμβαίνει συχνά, μπορεί να επηρεαστεί η ποσότητα και η ποιότητα του ύπνου μας. Με τη σειρά του, ο «κακός» ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε ημερήσια κόπωση, ευερεθιστότητα και αυξημένα προβλήματα υγείας.

Το μάσημα τσίχλας μας κάνει εξυπνότερους

Το μάσημα της τσίχλας ενισχύει τη σκέψη και τη νοητική εγρήγορση, υποστηρίζει ιαπωνική μελέτη.

Έως και δέκα φορές ταχύτεροι ως προς τις αντιδράσεις μας είμαστε όταν μασάμε τσίχλα, Σύμφωνα με τους ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Ραδιολογικών Επιστημών της Ιαπωνίας, πίσω από τη συγκεκριμένη διαπίστωση ενδεχομένως να κρύβεται η βελτιωμένη αιμάτωση οκτώ περιοχών του εγκεφάλου κατά το μάσημα μιας κοινής τσίχλας.

Τι είναι οι αλκυονίδες ημέρες;

Οι Αλκυονίδες ημέρες, οφείλουν το όνομά τους σε ένα πουλί, την Αλκυόνη.

Κατά το δεύτερο 10ήμερο του Ιανουαρίου ο καιρός συνήθως καλυτερεύει και απολαμβάνουμε για μερικές ημέρες μια σχετική καλοκαιρία. Οι ημέρες αυτές, γνωστές ως Αλκυονίδες μέρες, πήραν το όνομά τους από την Αλκυόνη, η οποία σύμφωνα με τον αρχαίο μύθο είναι ένα πουλί. Η Αλκυόνη συμβολίζει την γαλήνη, την  ηρεμία και την προστασία. Επίσης παύει τη θαλασσοταραχή.