Back to Top

Γιατί κουνάμε και τα χέρια μας όταν τρέχουμε;

Η διατήρηση της ισορροπίας μας δεν αποτελεί τον μοναδικό λόγο για τον οποίο όταν τρέχουμε κινούμε και τα χέρια. 

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κολοράντο (Η.Π.Α.) ζήτησαν από 13 έμπειρους δρομείς να τρέξουν σε κυλιόμενο διάδρομο με τα χέρια τους ακινητοποιημένα σε διάφορες στάσεις. Στη συνέχεια, υπολόγισαν τη δαπάνη ενέργειας με τη βοήθεια μιας μάσκας που επιτρέπει τη μέτρηση της κατανάλωσης οξυγόνου και της παραγωγής διοξειδίου του άνθρακα.

Πώς θα είναι τα αεροπορικά ταξίδια μετά το 2024;

Περισσότεροι από πενήντα εμπειρογνώμονες συνεργάστηκαν για να παρουσιάσουν μια έκθεση, που παρουσιάζει πως θα είναι τα εν λόγω ταξίδια.

01 Τα γκισέ για το check-in θα έχουν εξαλειφθεί πλήρως και οι επιβάτες θα μπορούν να ελέγχουν και να παρακολουθούν το χρόνο αναμονής μέσω των κινητών συσκευών τους.
02. Η ασφάλεια θα ενισχυθεί με την χρήση καρτών με βιομετρικά δεδομένα στη θέση των διαβατηρίων και τα σκάνερ θα είναι σε θέση να επεξεργάζονται τα στοιχεία των επιβατών.

Το πουλί που «πετάει» και μέσα στο νερό

Το μικρόσωμο πουλί dipper, προκειμένου να συλλέξει την τροφή του, έχει την ικανότητα να «πετάει» και μέσα στο νερό.

Ο dipper κάνει μεγάλα μακροβούτια μέσα στο νερό, χρησιμοποιώντας τις ισχυρές φτερούγες  του ως πτερύγια για να κολυμπήσει υποβρυχίως. Παράλληλα, έχει την ικανότητα να περπατάει στα ρηχά, ψάχνοντας με το κεφάλι του για τροφή ανάμεσα στους βράχους και τα βότσαλα.