Back to Top

Αντέχεις χωρίς κινητό; Τρως με έκπτωση

Σε έναν πρωτότυπο τρόπο ώστε να μειωθεί η χρήση του κινητού προέβη το εστιατόριο «Bedivere Eatery & Tavern».

«Το Bedivere θα σας κάνει 10% έκπτωση αν παραδώσετε το κινητό σας τηλέφωνο». Το εν λόγω μήνυμα διαβάζει κάθε πελάτης όταν εισέρχεται στο εστιατόριο Bedivere Eatery & Tavern, στη Βηρυτό (Λίβανος). Με αυτόν το τρόπο, οι υπεύθυνοι προτρέπουν τους πελάτες τους να εγκαταλείψουν τα κινητά τους τηλέφωνα κατά τη διάρκεια του γεύματος. Το εστιατόριο βρίσκεται σε ένα από τους πλέον φημισμένους δρόμους της πόλης και πολλοί ανταποκρίνονται στο «δύσκολο» εγχείρημα.

Γιατί κολλάει το μυαλό μας σε μερικά τραγούδια;

Το φαινόμενο αυτό τείνει να συμβαίνει και σε τραγούδια που πιστεύεις ότι δεν σου αρέσουν.

Ερευνητές του πανεπιστημίου Western Washington (Η.Π.Α.), αφού πραγματοποίησαν μια σειρά πειραμάτων, διαπίστωσαν πως τα τραγούδια που ξέρουμε και μας αρέσουν είναι αυτά που κατά κανόνα ξεκινούν να «παίζουν» στο μυαλό μας, εκεί που δεν το περιμένουμε.

Η περιστροφή της Γης σε μια φωτογραφία

Ο φωτογραφικός φακός ενός ερασιτέχνη του είδους «συνέλαβε» μια εικόνα που οι λέξεις δυσκολεύονται να περιγράψουν.

Ένας ξάστερος ουρανός, μια φωτογραφική μηχανή, ένα τρίποδο, και λίγη υπομονή: Αυτά χρειάστηκε ο ερασιτέχνης φωτογράφος Άντριου Μπρουκς για να φωτογραφίσει την περιστροφή της Γης. Τα υπόλοιπα, τα ανέλαβε η βαρύτητα.

Το σφίξιμο των χεριών βοηθά τη μνήμη μας

Σφίγγοντας μόνο για μερικά δευτερόλεπτα τα χέρια μας σε γροθιές, η μνήμη μας βελτιώνεται.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μονκλέρ, στο Νιου Τζέρσι των Η.Π.Α κατέδειξαν πώς, όταν σφίγγουμε τις γροθιές μας ενεργοποιείται μια συγκεκριμένη περιοχή στον εγκέφαλο που σχετίζεται με την μνήμη. Οι ψυχολόγοι διαπίστωσαν ότι σφίγγοντας το δεξί χέρι για 90 δευτερόλεπτα υπήρχε βελτίωση στην διαδικασία απομνημόνευσης ενώ σφίγγοντας το αριστερό  χέρι υπήρχε βελτίωση στην ανάκληση της μνήμης.

Η χειραψία υπονομεύει (σοβαρά) την υγεία μας

Η χειραψία μεταδίδει περισσότερα μικρόβια από οποιαδήποτε οποιαδήποτε άλλη μορφή επαφής χεριού με χέρι.

Στα πλαίσια της μελέτης τους, oι ερευνητές πήραν ένα ζευγάρι αποστειρωμένα γάντια και τα εμβάπτισαν σε ένα βακτηριακό «κοκτέιλ», ώστε να καλυφθεί πλήρως το εξωτερικό τμήμα τους με το βακτήριο e.coli. Στη συνέχεια, ένας ερευνητής φόρεσε τα γάντια και άρχισε να χαιρετιέται με συναδέλφους του με τρεις τρόπους (κλασική χειραψία, «κόλλα πέντε» και χαιρετισμός «γροθιά με γροθιά»), χρησιμοποιώντας διάφορες δυνάμεις στη λαβή του.