Back to Top

Αξίζει να δεις: The life of David Gale

Κοινωνικό θρίλερ αμερικάνικης παραγωγής 2003 με συνολική διάρκεια 130 λεπτά.

Ο David Gale (Κέβιν Σπέισι) είναι μέλος μιας ομάδας η οποία αγωνίζεται για την παύση της θανατικής ποινής στην πολιτεία του Τέξας. Είναι επίσης και καθηγητής φιλοσοφίας σε πανεπιστήμιο. Μια σειρά από γεγονότα τον οδηγούν στην φυλακή, κατηγορούμενο για βιασμό και φόνο, αντιμετωπίζοντας ο ίδιος την θανατική ποινή. Τρεις μέρες πριν από τη θανάτωσή του καλεί στις φυλακές μια δημοσιογράφο (Κέιτ Γουίνσλετ), όχι όμως για να αποδείξει μόνο την αθωότητά του, όπως εκείνη εσφαλμένα νομίζει...

Γαλαξίες «κανίβαλοι» τρώνε τους «γείτονές» τους

Οι μεγάλοι γαλαξίες του Σύμπαντος δεν φτιάχνουν δικά τους άστρα αλλά «τσιμπολογούν» κοντινούς τους γαλαξίες.

Αυστραλοί ερευνητές (πάνω από 90 επιστήμονες πήραν μέρος), αφού μελέτησαν πάνω από 22.000 γαλαξίες βρήκαν ότι ενώ οι μικρότεροι γαλαξίες είναι πολύ αποτελεσματικοί στη δημιουργία άστρων από αέρια, οι πιο μεγάλοι γαλαξίες παράγουν πάρα πολύ λίγα έως καθόλου άστρα. Αντ' αυτού προτιμούν να μεγαλώνουν ''καταπίνοντας'' άλλους γαλαξίες, που βρίσκονται κοντά σε αυτούς.

Περισσότερες οι SIM από τους ανθρώπους

Ο αριθμός των ενεργών καρτών SIM ξεπέρασε τον παγκόσμιο πληθυσμό.

Σύμφωνα με την GSMA, τη διεθνή ένωση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, οι κάρτες SIM σε κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές πλησιάζουν τα 7,23 δισεκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο, αυξημένες κατά 6,10% σε ετήσια βάση. Συγκριτικά, ο παγκόσμιος πληθυσμός αγγίζει τα 7,2 δισεκατομμύρια, αυξανόμενος κατά 2 άτομα το δευτερόλεπτο ή μόλις 1,2% το χρόνο.

Η καθιστική ζωή σκοτώνει όσο και το κάπνισμα

Η έλλειψη σωματικής άσκησης προκαλεί κάθε χρόνο ανά τον κόσμο τόσους θανάτους όσους και το κάπνισμα. 

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε εκτενής έρευνα διεθνούς ομάδας 33 επιστημόνων. Το ένα τρίτο περίπου των ενηλίκων διεθνώς δεν ασκούνται όσο χρειάζεται, γεγονός που έχει ως συνέπεια 5,3 εκατομμύρια θανάτους ετησίως. Ο αριθμός ισοδυναμεί με περίπου το 10% όλων των θανάτων παγκοσμίως.