Back to Top

Τελικά ο καφές μας ξυπνάει ή όχι;

Πολλοί βασίζονται στον καφέ για να «ξυπνήσουν» και να ξεκινήσουν με ενέργεια τη μέρα τους.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ανατολικού Λονδίνου (Αγγλία) υποστηρίζουν ότι αυτή η «πρωινή τόνωση» την οποία υποτίθεται μας δίνει ο καφές, δεν βρίσκεται στην καφεΐνη αλλά ίσως στο μυαλό τους. Στα πλαίσια της μελέτης τους, πραγματοποίησαν ένα πείραμα σε άτομα ηλικίας 18-47 ετών που έπιναν τουλάχιστον δύο φλιτζάνια καφέ την μέρα και αυτοπροσδιορίζονταν ως λάτρεις του ροφήματος. 

Πιο ευδιάθετοι όσοι τρώνε φρούτα και σαλάτες

Δύο σαλάτες και τρία φρούτα την ημέρα μπορεί να βελτιώσουν την ψυχική μας διάθεση και να μας χαρίσουν ψυχική ευεξία.

Αναλύοντας στοιχεία από 13.983 εθελοντές ηλικίας άνω των 16 ετών, Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν πως η κατανάλωση φρέσκων φυτικών προϊόντων συσχετίζεται στενά με την ψυχική ευεξία, δηλαδή με το πόσο καλά θα νιώθει κάποιος και πόσο καλά θα λειτουργεί. Η καλή ψυχική ευεξία εμπερικλείει παράγοντες όπως η αισιοδοξία, η ευτυχία, η αυτοεκτίμηση, η ψυχική αντοχή και οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις.

Έτρεξε 53 Μαραθώνιους σε 53 ημέρες

Βρετανίδα κατάφερε, τρέχοντας 53 μαραθώνιους σε 53 συνεχόμενες ημέρες, να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ.

Στα 26 της χρόνια, η Amy Hughes ήθελε να κάνει κάτι διαφορετικό προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό. Η Amy είχε διαβάσει για τον Dean Karnazes, ο οποίος έχει τρέξει 50 μαραθώνιους σε 50 Πολιτείες των ΗΠΑ και αποφάσισε να ξεπεράσει την επίδοσή του. Ξεκίνησε να τρέχει στο Τσέστερ στις 6 Αυγούστου 2014 και αφού χάλασε πέντε ζευγάρια παπούτσια, το εγχείρημα ολοκληρώθηκε στο Μάντσεστερ 53 ημέρες αργότερα.