Back to Top

Οι ξένες γλώσσες μας διατηρούν έξυπνους

Άνθρωποι που μιλούν τουλάχιστον δύο γλώσσες σε προχωρημένη ηλικία, εμφανίζουν μειωμένη έκπτωση των νοητικών λειτουργιών τους.

Η βρετανική μελέτη δείχνει ότι το ευεργετικό αποτέλεσμα της δεύτερης ή τρίτης ξένης γλώσσας υπάρχει ακόμη κι αν κανείς τις έμαθε σε μεγάλη ηλικία. Το «κλειδί» είναι κατά πόσο, όλα αυτά τα χρόνια, χρησιμοποιούσε για να μιλήσει ή να διαβάσει και μια άλλη γλώσσα πέρα από την μητρική του.

Το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο είναι ελληνικό

Το ξενοδοχείο «Astra Suites» στη Σαντορίνη χαρακτηρίζεται ως το πιο ρομαντικό της Ευρώπης.

«Ψηλά, στην άκρη του βράχου, σε προνομιακή θέση για να απολαύσετε τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα». Έτσι περιγράφει η Conde Nast Johansens το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο στη Μεσόγειο. Το εν λόγω ξενοδοχείο, διακρίθηκε ως το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο σε Ευρώπη και Μεσόγειο από τα παγκοσμίου φήμης βραβεία Conde Nast Johansens, για το 2013.

Εντυπωσιακό συντριβάνι σε σταθμό τρένου

Ανέκαθεν οι Ιάπωνες ήταν ένας λαός που φημιζόταν για την προηγμένες καινοτομίες τους.

Το εντυπωσιακό συντριβάνι κοσμεί το σταθμό τρένου της Οσάκα (Ιαπωνία) και σύμφωνα με τους σχεδιαστές του, η εν λόγω δημιουργία τους κάνει πιο ευχάριστη και ενδιαφέρουσα την αναμονή των επιβατών. Ταυτόχρονα όμως, μέσω μιας «έξυπνης» λειτουργίας του σιντριβανιού, το κοινό ενημερώνεται για διάφορα θέματα όπως είναι η ώρα, η θερμοκρασία κ.α.

Γιατί λέμε «'Όποτε του καπνίσει» ;

Ο 15ος αιώνας ήταν ο αιώνας που έκανε ο καπνός την εμφάνισή του στη Ευρώπη. 

Επειδή η βιομηχανία του καπνού τότε δεν ήταν αρκετά προηγμένη, δεν ήξεραν ότι έπρεπε να αφήσουν τα φύλλα του καπνού να ξεραθούν πριν καπνιστούν. Έκοβαν χλωρά τα φύλλα και μόλις κάπνιζαν από αυτόν τον καπνό, μεθούσαν και έκαναν φρικιαστικά εγκλήματα. Μη μπορώντας να κάνει κάτι άλλο ο βασιλιάς Ιάκωβος 'Α της Αγγλίας εξέδωσε διάταγμα, που απαγόρευε απολύτως το κάπνισμα.