Back to Top

Καινοτόμο κράνος μηχανής που θα σώσει ζωές

Πρόκειται για το κράνος της εταιρίας Reevu που φέρει την κωδική ονομασία MSX-1.

Το βασικό στοιχείο που το χαρακτηρίζει, είναι η ενσωμάτωση ενός συστήματος καθρεφτών, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να έχει μια εικόνα απ’ οτιδήποτε συμβαίνει πίσω του. Ο εσωτερικός καθρέφτης, έχει τοποθετηθεί με ιδανικό τρόπο, ώστε να μην περιορίζεται παράλληλα και η θέαση του δρόμου. Ο καινοτόμος μηχανισμός, προσφέρει τον έλεγχο σημείων που με τη χρήση των συνηθισμένων καθρεπτών θα παρέμεναν «τυφλά». Η τιμή του είναι περίπου 300 ευρώ.

Λέιζερ μετατρέπει τα καστανά μάτια σε γαλανά

Μία απλή επέμβαση με λέιζερ είναι αρκετή για να μετατρέψει τα καστανά μάτια σε γαλανά.

Η νέα τεχνική με την ονομασία «Lumineyes», χρειάστηκε μια δεκαετία ερευνών για να τελειοποιηθεί και πλέον προβάλλει ως εναλλακτική λύση και στους φακούς επαφής.  Το μόνο αρνητικό  αν μπορεί να θεωρηθεί είναι ότι δεν έχει επιστροφή, αφού τα καστανά μάτια μπορούν μεν να γίνουν γαλανά, αλλά όχι ξανά καστανά, αν κανείς το μετανιώσει.

Οδοντόβουρτσα με γεύση καφέ

Η γεύση του καφέ είναι μια μόνο από τις πολλές γεύσεις που θα επιλέγει ο καταναλωτής. 

Οι ειδικοί της εταιρίας Colgate-Palmolive (Η.Π.Α.), ανέπτυξαν μια οδοντόβουρτσα ικανή να απελευθερώνει γεύσεις και δραστικές ουσίες από την κεφαλή της κατά τη χρήση της. Η νέα τεχνολογία θα επιτρέπει τη φιλοξενία χημικών ουσιών στην κεφαλή μιας απλής οδοντόβουρτσας με τη μορφή ειδικού επιθέματος. Οι ουσίες θα απελευθερώνονται κατά τη χρήση της και θα έχουν διάρκεια ζωής τρεις μήνες.