Back to Top

Οικογενειακές φωτογραφίες ζώων


Οι φωτογράφοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να συλλάβουν εικόνες ζώων που παραπέμπουν σε οικογενειακές πόζες. Το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει...

Το πεταμένο φαγητό είναι απειλή για το κλίμα

Τα υπολείμματα φαγητού που απορρίπτονται εκπέμπουν περισσότερα αέρια του θερμοκηπίου από οποιαδήποτε χώρα (εκτός Κίνα, ΗΠΑ).

Όπως προκύπτει από μελέτη του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), κάθε χρόνο το 1/3 των τροφών που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση (1,3 δισεκατομμύρια τόνοι) καταλήγει στις χωματερές μαζί με την ενέργεια, το νερό και τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή και διάθεσή τους.

Παπαγάλος χάθηκε στις Η.Π.Α. και βρέθηκε 4 χρόνια μετά να μιλάει και ισπανικά

Οι ιδιοκτήτες ενός παπαγάλου από την Αμερική έζησαν ένα απίστευτο περιστατικό που τους άφησε άφωνους.

Ένας παπαγάλος, βγήκε από το κλουβί του και παρέμεινε χαμένος για τέσσερα χρόνια (2010-1014). Οι ιδιοκτήτες του, προσπάθησαν πολύ να τον βρουν αλλά μάταια. Να σημειωθεί πως ο εν λόγω παπαγάλος μιλούσε αγγλικά, ενώ μάθαινε διαρκώς νέες λέξεις. Όταν λοιπόν τον εντόπισαν τέσσερα χρόνια αργότερα (2014) από το μικροτσίπ που είχε, διαπίστωσαν έκπληκτοι πως μιλά και ισπανικά. Προφανώς οι νέοι, προσωρινοί, ιδιοκτήτες του ήταν ισπανόφωνοι.

Το μεγαλύτερο αδαμαντωρυχείο στον κόσμο

Αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη τρύπα που έχει ανοιχτεί ποτέ από τον άνθρωπο.

Βρίσκεται στη Ρωσία, κοντά στη μικρή πόλη Mirny στην ανατολική Σιβηρία. Το άγριο και παγωμένο τοπίο της Σιβηρίας επιτείνει την, έτσι κι αλλιώς, σκληρή δουλειά που απαιτείται για την εξόρυξη των διαμαντιών. Η εξόρυξη ξεκίνησε το 1955 και σήμερα το ορυχείο είναι μια τεράστια ανοιχτή τρύπα με βάθος 525 μέτρα και διάμετρο 1,25 km.