Back to Top

Ευτυχισμένοι εκ γενετής οι Δανοί

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γουόρικ (Αγγλία), διαπύστωσαν πως οι Δανοί έχουν την ευτυχία γραμμένη στο DNA τους.

Αρχικά, οι επιστήμονες εντόπισαν έναν συσχετισμό ανάμεσα στη «γενετική» απόσταση από τη Δανία και στην ευημερία. Στη συνέχεια είδαν ότι η μόνιμη ευτυχία των Δανών ενδεχομένως να συνδέεται με μια συγκεκριμένη παραλλαγή ενός γονιδίου που επηρεάζει τα επίπεδα της σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη διάθεση.

Η πιο σατανική Ελληνίδα πεθερά

Μια πρωτοφανής υπόθεση ψυχρής δολοφονίας εκτυλίχτηκε στις αρχές του 1931 και συντάραξε όλη τη χώρα, αλλά και το εξωτερικό.

Ο Θανάσης Αθανασόπουλος υπήρξε θύμα μιας άγριας δολοφονίας από την πεθερά, τη σύζυγό και τον ξάδερφο της συζύγου του. Το γεγονός είχε προκαλέσει τεράστια εντύπωση και αναστάτωση στην εποχή του και χαρακτηρίστηκε ως το «έγκλημα του αιώνα», αφού ήταν το πρώτο (τουλάχιστον επίσημα καταγραμμένο) έγκλημα τέτοιου είδους.

Τα μαμούθ αφανίστηκαν εξαιτίας μετεωρίτη

Τα μαμούθ εμφανίστηκαν στη γη πριν από περίπου 5 εκατομμύρια χρόνια και εξαφανίστηκαν περίπου το 5.000 π.Χ.

Η μελέτη του πανεπιστημίου του Σινσινάτι, στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών αντικρούει άλλες μελέτες που υποστήριζαν ότι ο άνθρωπος κυνήγησε ανελέητα τα μαμούθ, με αποτέλεσμα να εξαλειφθεί το είδος τους. Στη μελέτη αυτή, ο αφανισμός των μαμούθ αποδίδεται στις κλιματικές αλλαγές που προκάλεσε η έκρηξη μετεωρίτη λίγο πριν το τέλος της εποχής των παγετώνων.

Ο άπιστος άνδρας φαίνεται και από το πρόσωπο

Η Τρείσι Κοξ, η οποία ειδικεύεται στις σεξουαλικές και προσωπικές σχέσεις, δημοσίευσε μια λίστα με χαρακτηριστικά των άπιστων ανδρών.

Πυκνά φρύδια: Τα αραιά φρύδια είναι συνώνυμα της χαμηλής σεξουαλικής ορμής. Αντίθετα, τα χοντρά και πυκνά φρύδια κρύβουν από πίσω τους μια προσωπικότητα με έντονη και υπερβολική σεξουαλική δραστηριότητα.

Οικογένεια έχει λύκους για κατοικίδια

Μια οικογένεια από τη Λευκορωσία μεγαλώνει λύκους και ζει μαζί τους χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η οικογένεια Selekhs ζει στο χωριό Zacherevye, 250 χιλιόμετρα βόρεια του Μινσκ. To 2009 πήρε μια ομάδα νεογέννητων λύκων στο σπίτι τους και τους διατηρεί ως κατοικίδια, ενώ έχει καταφέρει πλέον να τους εξημερώσει πλήρως.