Back to Top

Η ιστορία του Johnnie Walker

Ήξερες ότι η λέξη «ουίσκι» είναι κέλτικη και μεταφράζεται ως «το νερό της ζωής»;

Η ιστορία του παγκοσμίου γνωστού ουίσκι ξεκινάει το 1820, σε ένα μικρό παντοπωλείο στο Κίλμαρνοκ (Σκωτία). Το ουίσκι της εποχής ήταν αρκετά διαφορετικό από το σημερινό: Ήταν σχετικά παχύρευστο και βαρύ. Γι' αυτό και η οικογένεια Ουόκερ εργαζόταν πάνω στην ανεύρεση μιας διαφορετικής φόρμουλας. 

Μειώνεται ο πληθυσμός της Ελλάδας

Ο πληθυσμός της Ελλάδας για το έτος 2012 σημείωσε μείωση κατά 5,5%.

Την ίδια στιγμή, ο πληθυσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκε κατά μέσο όρο 2,2%. Συγκεκριμένα, ο πληθυσμός αυξήθηκε σε 17 κράτη - μέλη της και μειώθηκε σε 11 κράτη- μέλη. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στο Λουξεμβούργο (+23%), στη Μάλτα (9,1%), στη Σουηδία (7,7%), στη Μ. Βρετανία (+6,2%), στο Βέλγιο (+6%) και στην Αυστρία (+5,2%).

Το διαδίκτυο προκαλεί εθισμό

Στις ΗΠΑ μάλιστα, ο εθισμός στο διαδίκτυο είναι πιο διαδεδομένος κι από τον αλκοολισμό. 

Εδώ και καιρό εγείρεται το ερώτημα για το αν θα πρέπει να χαρακτηριστεί το διαδίκτυο επίσημα ως ψυχική ασθένεια.  Έρευνα έδειξε ότι το 60% των ανθρώπων δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι χωρίς να έχουν πρόσβαση σε WiFi για περισσότερο από μία ημέρα, ενώ το 75% δήλωσε ότι μια εβδομάδα χωρίς Wi-Fi θα τους κάνει πιο ευερέθιστους και νευρικούς απ' ότι μία εβδομάδα χωρίς καφέ.

Εγώ «Like», εσύ «Retweet», αυτός «Connect»

Πρόκειται για τα 3 πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα στην Ελλάδα: Facebook, Twitter και Linkendin.

Σύμφωνα με την έρευνα  που διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2012, το Facebook έχει διεισδύσει στο 77% του ελληνικού πληθυσμού που χρησιμοποιεί Internet. Οι μισοί από τους χρήστες του, είναι κυρίως παθητικοί λειτουργοί, παρακολουθώντας απλά τις εξελίξεις και τις ενημερώσεις των «φίλων» τους. Βασική ενέργεια των χρηστών κατά 50% είναι το "Like", ενώ επόμενη σε προτίμηση είναι η ανάρτηση σχολίων.