Back to Top

Το πιο μεγαλοπρεπές βιβλιοπωλείο στον κόσμο

Το βιβλιοπωλείο «El Ateneo» στεγάζεται σε ένα από τα σπουδαιότερα θέατρα του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή. 

Πρόκειται για ένα κτίριο υπόδειγμα αρχιτεκτονικής και διακόσμησης, με εντυπωσιακά frescos στις οροφές του, περίτεχνες γύψινες διακοσμήσεις, αγάλματα και κρυστάλλινους πολυελαίους. Από το 1919 που πρωτολειτούργησε, γνώρισε μεγάλες στιγμές, καθώς φιλοξένησε σπουδαίες παραστάσεις, διάσημους καλλιτέχνες και σημαντικά πρόσωπα της πολιτικής. 

Το χαμόγελο κάνει καλό στην καρδιά μας

Οι άνθρωποι που είναι χαρούμενοι και ενθουσιώδεις στη ζωή τους, είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρδιολογικά πρόβλημα.

Η έρευνα, η οποία έγινε στο ιατρικό Κέντρου του Πανεπιστημίου της Κολούμπια των (H.Π.Α.), δείχνει ότι υπάρχει ανεξάρτητη και άμεση σχέση ανάμεσα στα θετικά συναισθήματα και στις παθήσεις της καρδιάς. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα λεγόμενα «θετικά συναισθήματα» (χαρά, ευτυχία, ενθουσιασμός, ικανοποίηση κ.ά.) μειώνουν κατά 22% τον κίνδυνο εμφράγματος, στηθάγχης ή εγκεφαλικού.

Μετεωρίτης την ώρα της συνέντευξης (+video)

Η εταιρία LG είναι από τις κορυφαίες εταιρίες κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών.

Εκτός όμως από τις κατασκευές της, φημίζεται και για τις άκρως επιτυχημένες της διαφημίσεις στις οποίες ξεγελά τους ανυποψίαστους (;) περαστικούς. Αυτή τη φορά, το τμήμα της εταιρείας στη Χιλή τσεκάρει τις αντιδράσεις των υποψήφιων εργαζόμενων κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τους με ένα παράθυρο 84” Ultra HDTV.

Οι πιο αναγνωρίσιμες μυρωδιές στον κόσμο

Η μυρωδιά του φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ είναι η πιο αναγνωρίσιμη μυρωδιά στον κόσμο.

Η όσφρηση είναι η αίσθηση που συνδυάζεται με την ανάμνηση, αφού ο οργανισμός μπορεί να ανακαλέσει τις μυρωδιές ευκολότερα από τον πόνο ή τη γεύση. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Γιέιλ (Η.Π.Α.), δημιούργησαν μία λίστα με τις 20 πιο αναγνωρίσιμες μυρωδιές στον κόσμο. Στα πλαίσια της έρευνας, ζήτησαν από εθελοντές να αναγνωρίσουν 80 συνηθισμένες καθημερινές μυρωδιές και με βάση την αναγνωρισιμότητα της κάθε μίας δημιούργησαν την ακόλουθη λίστα.