Back to Top

Η σοκολάτα αδυνατίζει

Ισπανική μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων σοκολάτας οδηγεί στην απώλεια βάρους.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γρανάδας, μελέτησαν τη διατροφή και τις καθημερινές συνήθειες 1.500 εφήβων ηλικίας 12-17 ετών από εννιά ευρωπαϊκές χώρες. Διαπίστωσαν ότι όσοι από τους νεαρούς συμμετέχοντες κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες σοκολάτας, εμφάνιζαν κατά μέσο όρο χαμηλότερα επίπεδα λιπώδους ιστού στον οργανισμό τους, συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

Οι δεινόσαυροι αναπτύσσονταν έως να πεθάνουν

Αυτή είναι η άποψη του Παλαιοντολόγου Jack Horner από το Μουσείο «Rockies» στη Μοντάνα (Η.Π.Α.).

Στο πλαίσιο της μελέτης του, ο Δρ. Horner ανέλυσε απολιθωμένα οστά δεινοσαύρων από τη συλλογή του μουσείου. Όπως διαπίστωσε, τα εξωτερικά στρώματα των οστών των νεαρών δεινοσαύρων περιείχαν κανάλια, τα οποία κάποτε φιλοξενούσαν αιμοφόρα αγγεία, αλλά και οστεοκύτταρα, κύτταρα δηλαδή εξαιρετικά σημαντικά για τον σχηματισμό των οστών.

Κρατάει την αναπνοή του για 22 λεπτά

Στο εν λόγω επίτευγμα προέβη ο παγκόσμιος πρωταθλητής κατάδυσης Στιγκ Σεβέρινσεν.

Το επίτευγμα του Stig Severinsen αποτελεί νέο Ρεκόρ Γκίνες. Η μόνη βοήθεια του πριν καταδυθεί ήταν η εισπνοή καθαρού οξυγόνου ώστε να εμπλουτιστεί το σώμα του με οξυγόνο. Ακόμα και έτσι όμως το κατόρθωμα του είναι εντυπωσιακό.

Πάγος στην έρημο Σαχάρα; Κι όμως ναι!

Ο μηχανικός Ap Verheggen είχε την παράτολμη ιδέα να δημιουργήσει πάγο στην έρημο Σαχάρα.

Ο Ap Verheggen, σε συνεργασία με μια εταιρεία, έχει σκοπό να δημιουργήσει ένα ηλιακό πάνελ σε σχήμα φύλλου με απώτερο σκοπό να δημιουργηθεί πάγος στην έρημο. Για να δοκιμάσει τη θεωρία του, ο Verheggen προσομείωσε με επιτυχία τις συνθήκες της ερήμου μέσα σε ένα κοντέινερ. Κατάφερε με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσει 10 εκατοστά πάγου.