Back to Top

Γρίφος: Το μυστήριο με την αγελάδα


Ξαφνικά σε ένα καταπράσινο λιβάδι εμφανίζεται από την ανατολή μια αγελάδα. Η αγελάδα αυτή κάνει 4 βήματα νότια, 4 βήματα βόρεια, 4 βήματα ανατολικά και 4 βήματα δυτικά.


Ερώτηση: Προς τα που κοιτάει η ουρά της;

Ρούχα που απορροφούν τη ρύπανση

Οι Βρετανοί επιστήμονες δημιούργησαν ένα απορρυπαντικό το οποίο θα «τρώει» την ατμοσφαιρική ρύπανση. 

Η ουσία «CatClo» που περιέχει το πρωτοποριακό υγρό, περιέχει νανοσωματίδια διοξειδίου του τιτανίου, τα οποία κατά την πλύση, θα κολλάνε στα υφάσματα των ρούχων. Όταν το ρούχο έρθει σε επαφή με τα οξείδια αζώτου του ατμοσφαιρικού αέρα, τότε προκαλείται μια χημική αντίδραση οξείδωσης, με αποτέλεσμα να καθαρίζεται η ατμόσφαιρα.

Το κλίμα αλλάζει τη γεύση των φρούτων

H κλιματική αλλαγή έχει κάνει τα μήλα, τα αχλάδια και άλλα φρούτα πιο γλυκά και πιο μαλακά τα τελευταία 40 χρόνια.

Έπειτα από προηγούμενες μελέτες που είχαν διαπιστώσει ότι η αύξηση της θερμοκρασίας κάνει ορισμένα οπωροφόρα δέντρα να ανθίζουν νωρίτερα, οι ερευνητές του ιαπωνικού Εθνικού Ερευνητικού Οργανισμού Γεωργίας και Τροφίμων θέλησαν με τη σειρά τους να εξετάσουν το κατά πόσο η πρώιμη ανθοφορία επηρεάζει την ποιότητα του καρπού.

Καλοκαιρινή διατροφή πλούσια σε φρούτα

H καλοκαιρινή περίοδος μας προσφέρει ποικιλία φρούτων για να καλύψουμε τις διατροφικές μας ανάγκες.

Αποτελώντας πλούσια πηγή σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες, τα φρούτα πρέπει να επιτελούν βασικό ρόλο στην  καθημερινή διατροφή μας. Τα φρούτα του καλοκαιριού λόγω της μεγάλης ποικιλίας τους και των διαφορετικών μορφών κατανάλωσής τους, καλύπτουν όλα τα  προσωπικά γούστα.

Έχουν τα ψάρια όπισθεν;

Κι όμως ο σωματότυπος των ψαριών τους επιτρέπει την κίνηση προς τα πίσω.

Ο τρόπος που κινούνται τα ψάρια, είναι σε μεγάλο μέρος πανομοιότυπος με την κίνηση των φιδιών (των ερπετών, όχι των υποτιθεμένων φίλων σου): Συστέλλουν εναλλάξ τους μυς τους, παράγοντας ένα «ωστικό» κύμα κατά μήκος του σώματός τους. Αποτέλεσμα; Η δημιουργία μιας ώθησης από το πίσω μέρος (ουρά) προς τα εμπρός, που επιτρέπει στα ψάρια να κινούνται μέσα στο νερό.