Back to Top

Στόχος της Microsoft η θεραπεία του καρκίνου

Μέχρι το 2030 η Microsoft δεσμεύτηκε πως θα έχει θεραπεύσει τον καρκίνο.

H Microsoft αξιοποιώντας όχι μόνο την ιατρική επιστήμη αλλά και την επιστήμη των υπολογιστών έθεσε στόχο την θεραπεία του καρκίνου. Η προσέγγισή της είναι η ακόλουθη: Η ασθένεια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν ένας ιός που έχει προσβάλει έναν υπολογιστή. Τότε, το "μόνο" που έχουν να κάνουν οι επιστήμονες είναι να σπάσουν τον κώδικα και να επαναπρογραμματίσουν τα άρρωστα κύτταρα.

Ο Ιπποκράτης ανακάλυψε την ασπιρίνη

Κι όμως ο Ιπποκράτης χρησιμοποιούσε την ασπιρίνη δυο χιλιετίες πριν την ανακάλυψή της.

Στα χρόνια του πατέρα της Ιατρικής, όταν κάποιος σφάδαζε από πόνους, του δινόταν από τον Ιπποκράτη να μασήσει μερικές φλούδες από κορμό ιτιάς, ενός δέντρου που το έβρισκε κανείς σχεδόν παντού. Μπορεί η εν λόγω διαδικασία να παραπέμπει σε  γιατροσόφι, αλλά η αλήθεια διαφέρει αισθητά: Το βασικό συστατικό του κορμού ιτιάς είναι το σαλικυλικό οξύ από το οποίο προήλθε αργότερα και η ασπιρίνη. 

Χρυσό χαρτί τουαλέτας για «μεταξωτά» οπίσθια

Ένα χαρτί υγείας διαφορετικό από αυτά που κυκλοφορούν έκανε την εμφάνισή του στην αγορά.

Μια αυστραλιανή εταιρεία αποφάσισες να "καινοτομήσει" και δημιούργησε ένα ρολό χαρτί τουαλέτας που μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει στη σύνθεσή του ψήγματα χρυσού 22 καρατίων. Απευθύνεται φυσικά σε εκατομμυριούχους, αφού κάθε ρολό κοστίζει περίπου 960.000 ευρώ.