Back to Top

Κι όμως οι gamers είναι γένους θηλυκού

Οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι ολοένα και πιο πολλές γυναίκες ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Δημοσκόπηση της εταιρείας Advertising Bureau UK, με έδρα το Λονδίνο, έδειξε ότι οι γυναίκες ξεπερνούν το 50% των χρηστών που δήλωσαν ότι έπαιξαν κάποια μορφή βιντεοπαιχνιδιού μέσα στους τελευταίους έξι μήνες. Η συγκεκριμένη τάση εμφανίζεται ιδιαίτερα ισχυρή σε γυναίκες ηλικίας 25-44 ετών, οι οποίες παίζουν κυρίως παιχνίδια γνώσεων ή σπαζοκεφαλιές υπό μορφή app στο κινητό τους.

Με τερηδόνα ένα στα οκτώ νήπια

Οι γονείς των εν λόγω παιδιών είναι η κύρια αιτία εμφάνισης αυτού του φαινομένου.

Ένα στα οκτώ νήπια παρουσιάζουν τερηδόνα στα τρία τους χρόνια, κυρίως επειδή οι γονείς τους δίνουν υπερβολικά πολλούς φρουτοχυμούς και ροφήματα με ζάχαρη. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης και η τάση των γονέων να μην τους βουρτσίζουν τα δόντια, ιδίως το πρωί, καθώς και να τους δίνουν με το μπιμπερό ή σε ποτηράκια μετάβασης τους χυμούς και τα άλλα ροφήματα με ζάχαρη.

Οι αρκούδες Πάντα ξεμένουν από μπαμπού

Τα συμπαθητικά τετράποδα αντιμετωπίζουν ακόμα ένα πρόβλημα εκτός από τη δραματική μείωση του πληθυσμού τους. 

Η κλιματικές αλλαγές, και πιο συγκεκριμένα η αύξηση της θερμοκρασίας, οδηγούν στην έλλειψη μπαμπού, το οποίο είναι η βασική τους τροφή. Στα κινέζικα βουνά Qinling, όπου ζει περίπου το ένα πέμπτο του παγκόσμιου πληθυσμού του είδους τους (περίπου 270 πάντα), μέχρι τα τέλη του αιώνα, η βασική τροφή των ζώων θα έχει μειωθεί αισθητά.