Back to Top

Καύσιμα δημιουργημένα από το ουίσκι

Η σκωτσέζικη εταιρεία Celtic Renewables Ltd έχει βάλει σκοπό να μετατρέψει το δημοφιλές ποτό σε βιοκαύσιμα.

Η διαδικασία παρασκευής του ουίσκι απαιτεί την ύπαρξη τριών υλικών: νερό, μαγιά και σιτηρά. Ωστόσο, μόλις το 10% αυτών των συστατικών καταλήγει στα ποτήρια μας. Το υπόλοιπο 90% αποτελεί απόβλητο μετά τη διαδικασία της απόσταξης και συνήθως καταλήγει στη θάλασσα ή μετατρέπεται σε ζωοτροφή.

Πως δημιουργείται ο αέρας που αναπνέουμε;

Μπορεί πολλοί να πιστεύουν πως αναπνέουμε χάρη στη φωτοσύνθεση των φυτών, αλλά αυτή είναι μόνο η μισή αλήθεια.

Μελέτη του Ινστιτούτου Κάρνεγκι στην Ουάσιγκτον (Η.Π.Α.), συνδέει την παρουσία αζώτου στην ατμόσφαιρα της Γης με τις τεκτονικές δυνάμεις που είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία βουνών και ηφαιστείων στον πλανήτη μας. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το άζωτο ξεκίνησε να συσσωρεύεται στην ατμόσφαιρα πριν από τρία δισεκατομμύρια χρόνια, όπου στη συνέχεια ενώθηκε μεταξύ των άλλων με το οξυγόνο, δημιουργώντας έτσι τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την εμφάνιση της ζωής.

Λαοθάλασσα σε διασταυρώσεις πεζών στο Τόκιο

Είναι ένα συνηθισμένο Σάββατο απόγευμα στους δρόμους του Τόκιο (Ιαπωνία). 

Οι πεζοί περιμένουν υπομονετικά να ανάψει το πράσινο φανάρι και να διασχίσουν το δρόμο. Μόλις αυτό γίνεται, μια πραγματική λαοθάλασσα ξεχύνεται στο δρόμο. Το φαινόμενο δεν συμβαίνει βέβαια μόνο τα Σάββατα, όπου δεν δουλεύει ο περισσότερος κόσμος εκεί, αλλά αποτελεί μια καθημερινή ρουτίνα στους δρόμους της ιαπωνικής πρωτεύουσας των 15.000.000 κατοίκων.