Back to Top

Γιόγκα στην κορυφή των Άλπεων

Πάνω στους απότομους, χιονισμένος βράχους με θέα που κόβει την ανάσα, η Martina Cufar εκτονώνεται κάνοντας γιόγκα.

Για τους περισσότερους ανθρώπους μετά από μια ανάβαση στα 3.500 μέτρα και μια τρίωρη πεζοπορία μερικές απλές διατάσεις και λίγα τεντώματα είναι απλώς περιττά. Αλλά η Martina Cufar, ορειβάτισσα από τη Σλοβενία, έχει άλλη άποψη: «Μετά από την κόπωση της ανάβασης στο Mont Blanc υπάρχει τόση πολλή ενέργεια μέσα μου που πρέπει να κάνω λίγη γιόγκα στην κορυφή του βουνού. Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερο τοπίο για να εφαρμόσω τις ασκήσεις μου».

Κοστούμι από αλεξίσφαιρο ύφασμα

Πρόκειται για δημιούργημα της καναδικής εταιρείας Garrison Bespoke, η οποία εξοπλίζει τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις.

Με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας, τα κουστούμια επενδύονται με ύφασμα από νανοσωλήνες άνθρακα, με σκοπό το υλικό να είναι πιο λεπτό και ακόμα πιο εύκαμπτο και από το Kevlar. Θα προστατεύει όσους το έχουν ανάγκη από σφαίρες διαμετρήματος 9mm περίπου. H αντοχή του μάλιστα, είναι τέτοια που το κοστούμι δεν σκίζεται, μόνο κόβεται από πριονοκορδέλα. Τα κοστούμια κατασκευάζονται κατά παραγγελία, ενώ η τιμή τους κυμαίνεται περίπου στα 15.000 ευρώ το κομμάτι.

Ποιο είναι αγαπημένο ποτό του 007;

Κι όμως η Vodka Martini δεν είναι το αγαπημένο ποτό του James Bond.

Η έκφραση «Vodka Martini, Shaken not stirred» (χτυπημένο, όχι ανακατεμένο) αποτελεί μια από τις πιο γνωστές φράσεις των ταινιών του διάσημου κατασκόπου. Την εκστομίζει πρώτος ο Σον Κόνερι στην ταινία «Χρυσοδάχτυλος» (1964) και από τότε, το εν λόγω ποτό, αποτελεί την αγαπημένη του συνοδεία στις εξόδους του. Η αλήθεια βέβαια είναι διαφορετική.

Έργο τέχνης το μετρό της Μόσχας

Perierga.gr - Το μετρό της Μόσχας
Θεωρείται κι όχι άδικα το ομορφότερο μετρό που υπάρχει στον πλανήτη. 

Είναι ένα πραγματικό στολίδι της πόλης. Χτίστηκε το 1935 και με τους 132 σταθμούς είναι σήμερα το δεύτερο μεγαλύτερο σε επιβατική κίνηση μέσο μαζικής μεταφοράς στον κόσμο μετά το μετρό του Τόκιο. Μεταφέρει καθημερινά περίπου 7.000.000 επιβάτες.