Back to Top

Συγγνώμη μέσω αντιπροσώπου

Στη χώρα της Ιαπωνίας υπάρχουν γραφεία όπου εκπαιδευμένοι υπάλληλοι αναλαμβάνουν τη δουλειά να ζητήσουν συγνώμη αντί για τον υπαίτιο.

Τα συγκεκριμένα μάλιστα γραφεία, έχουν μεγάλη επιτυχία στη χώρα, αφού το να ζητήσει κάποιος συγγνώμη και να παραδεχτεί το λάθος του είναι συχνά μια δύσκολη υπόθεση, επώδυνη πολλές φορές. Όσον αφορά τις τιμές, αυτές ποικίλλουν ανάλογα με τη φύση της απολογίας: Μπορεί το «συγνώμη» να κοστίσει 240 ευρώ αν γίνει πρόσωπο με πρόσωπο ή 96 ευρώ εάν πραγματοποιηθεί μέσω e-mail ή τηλεφώνου.

Ακαταμάχητες οι γυναίκες με κόκκινα ρούχα

Oι άνδρες τείνουν να αξιολογούν ως πιο «θηλυκές» και γοητευτικές τις γυναίκες που φορούν κόκκινα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Γουχάν (Κίνα), για τους άντρες, οι γυναίκες που φορούν κόκκινα ρούχα, διαθέτουν αυξημένο σεξαπίλ, αέρα αυτοπεποίθησης ενώ παράλληλα μοιάζουν πιο «προσβάσιμες» στο αντίθετο φύλο.

Χρήστος ή Χρίστος; Πως γράφεται σωστά;

Είναι λάθος των ανθρώπων που συνδέουν ένα από τα δυο ονόματα με το όνομα του Ιησού Χριστού.

Μπορεί το ένα να γράφεται με (Χρήστος) και το άλλο με (Χρίστος), αλλά τα δυο ονόματα, εκτός από την ίδια ακουστική, δεν έχουν συσχετίζονται με κανέναν άλλο τρόπο ούτε μεταξύ τους. Το όνομα Χρίστος παράγεται από την λέξη «χριστός», που αναφέρεται σε αυτούς που έχουν πάρει το χρίσμα.