Back to Top

Σε ποιες χώρες καπνίζουν περισσότερο;

Η Αυστρία είναι η χώρα με τους περισσότερους καπνιστές και με τα ακριβότερα τσιγάρα.

Για τον προσδιορισμό των χωρών που οι άνθρωποι καπνίζουν περισσότερο, αναλύθηκαν τα δεδομένα για όλες τις διαθέσιμες χώρες με πληθυσμό άνω των 5.000.000 ανθρώπων, προκειμένου να μελετηθούν οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά καπνιστών. Αυτή είναι η λίστα με τις 10 χώρες όπου οι άνθρωποι καπνίζουν περισσότερο:

Γιατί λέμε «Δεν ίδρωσε το αυτί του» ;

Η φράση έχει τις απαρχές της στην ελληνική μυθολογία και πιο συγκεκριμένα στον Ασκληπιό.

Παρόλο που ο Δίας ήξερε να γιατρεύει ασθένειες, θεώρησε αυτήν του την ασχολία μικροπρεπή για τον ίδιο. Δημιούργησε λοιπόν δεύτερες θεότητες, που πήραν πάνω τους τις καθημερινές έννοιες των θνητών. Στον Ασκληπιό ανατέθηκε η γιατρειά των άρρωστων ανθρώπων. Όσο τσαρλατάνικες κι αν φαίνονται σήμερα πολλές από τις θεραπείες του, ο Ασκληπιός ήταν ένας τίμιος γιατρός. 

Το εσωτερικό μιας φωλιάς μυρμηγκιών (+video)

Οι επιστήμονες, μέσω ενός έξυπνου τεχνάσματος, κατάφεραν  να  δουν  στο  εσωτερικό μιας φωλιάς μυρμηγκιών.

Αφού εντόπισαν μια εγκαταλειμμένη φωλιά, έριχναν τσιμέντο για 3 ημέρες μέσα σε αυτή. Συνολικά, απαιτήθηκαν 10 τόνοι τσιμέντου. Ένα μήνα αργότερα, άρχισαν οι ανασκαφές, οι οποίες χρειάσθηκαν αρκετές εβδομάδες επιπλέον για να ολοκληρωθούν. Αυτό που ανακάλυψαν ήταν εντυπωσιακό: Μια ολόκληρη «πόλη», με δρόμους, κατοικίες και εξαερισμό.

Ευεργετικό για την υγεία μας το τσάι του βουνού

Στα βουνά της Ελλάδας εντοπίζονται περίπου 17 είδη τσαγιού.

Η Ελλάδα και η Ισπανία είναι οι χώρες με τη μεγαλύτερη κατανάλωση τσαγιού του βουνού. Το κλασικό τσάι που παλιά δεν έλειπε από κανένα σπίτι, βρίσκει σιγά σιγά την θέση του και επιστημονικά ανάμεσα στα ευεργετικά ροφήματα για τον οργανισμό μας. Τα τελευταία χρόνια έχει εξακριβωθεί και επιστημονικά η θετική του επίδραση στον οργανισμό.