Back to Top

Ποιο ζώο έχει τελικά «μνήμη ελέφαντα»;

Παρόλο που οι ελέφαντες φημίζονται για την αλάνθαστη μνήμη τους, το εν λόγω γεγονός είναι περισσότερο μύθος παρά πραγματικότητα. 

Τα δελφίνια έχουν την καλύτερη μνήμη σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες του πανεπιστημίου του Σικάγο. Στο πλαίσιο της έρευνας οι επιστήμονες μελέτησαν τις σχέσεις 56 αιχμάλωτων δελφινιών τα οποία μετακινούνταν ανά διαστήματα για αναπαραγωγή σε ζωολογικούς κήπους και ενυδρεία στις ΗΠΑ και τις Βερμούδες. Οι ερευνητές γνώριζαν ποια δελφίνια είχαν συνυπάρξει στον ίδιο χώρο.

Τα βιντεοπαιχνίδια βελτιώνουν την όρασή μας

Τα βιντεοπαιχνίδια δράσης αποδεικνύονται σε ορισμένες περιπτώσεις ευεργετικά για την όραση.
.
Στη μελέτη που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν έξι νέοι, οι οποίοι γεννήθηκαν με καταρράκτη. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να παίξουν το πασίγνωστο first Medal of Honor για 40 ώρες μέσα σε ένα μήνα. Οι ασθενείς έπρεπε να παίζουν πέντε μέρες την εβδομάδα για 2 ώρες το περισσότερο προκειμένου να μην υπάρχει κίνδυνος για εθισμό.

Για ποιο λόγο φιλιόμαστε;

Το φιλί αποτελεί ένα τρόπο για τους ανθρώπους να αξιολογούν την γενετική ποιότητα και τη γενικότερη καταλληλότητα ενός συντρόφου.

Ανέκαθεν οι επιστήμονες αναρωτιούνται γιατί οι άνθρωποι σχεδόν παντού στη Γη φιλιούνται. Οι τρεις κυριότερες επιστημονικές θεωρίες για το φιλί, είναι ότι (1) βοηθά στη βιολογική, στη γενετική και την υγιεινή αξιολόγηση του μελλοντικού συντρόφου, ότι (2) αυξάνει τη σεξουαλική διέγερση διευκολύνοντας τη σεξουαλική επαφή και ότι (3) χρησιμεύει για τη διατήρηση του συναισθηματικού δεσμού μεταξύ των ανθρώπων.