Back to Top

H απάνθρωπη όψη του πρωταθλητισμού

Ο ζωή της Κινέζας αθλήτριας Βου Μίνσια αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα της μη τήρησης του «ευ αγωνίζεσαι».

Στους ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου (2012), η Βου Μίνσια αναδείχθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά χρυσή ολυμπιονίκης στις καταδύσεις των 3 μέτρων. Μια ημέρα μετά το σπουδαίο κατόρθωμά της, έμαθε όλη την πραγματικότητα για τη ζωή της: Δεν πληροφορήθηκε μόνο ότι ο παππούς και η γιαγιά της πέθαναν έναν χρόνο πριν, αλλά επίσης ότι και η μητέρα της υποφέρει από καρκίνο του στήθους.

Η τοστιέρα του μέλλοντος

Σε λίγα χρόνια η τοστιέρα δεν θα είναι πλέον ένα ορθογώνιο αντικείμενο με 2 πλάκες, αλλά ένα ευλύγιστο θερμαντικό φύλλο. 

H τοστιέρα Halo αποτελεί την πρόταση μιας ομάδας ταλαντούχων σχεδιαστών. Η συσκευή τους είναι ένα αυλύγιστο φύλλο πάχους 7 mm με το οποίο καλύπτουμε το τοστ και το αφήνουμε να ψηθεί. Όταν το τοστ έχει πλέον ψηθεί, οι φωτεινές ενδείξεις της τοστιέρας θα μας ενημερώσουν ότι είναι έτοιμο. Όσον αφορά τον χώρο που καταλαμβάνει; Αυτός είναι ελάχιστος, καθώς θα μπορούμε να τυλίξουμε την τοστιέρα σε ρολό και να την τοποθετούμε όπου θέλουμε.