Back to Top

Μπορεί να ζήσει κοτόπουλο χωρίς κεφάλι;

Κι όμως από το 1945 μέχρι το 1947, ένα κοτόπουλο κατάφερε να ζήσει χωρίς κεφάλι. 

Το 1947 δεν πέθανε όμως επειδή ήταν ακέφαλο, αλλά από ασφυξία. Ήταν 10 Σεπτεμβρίου του 1945 όταν ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος αποφάσισε να σφάξει ένα κοτόπουλο.  Το αποκεφάλισε, αλλά αυτό επέζησε. Το τσεκούρι, δεν έκοψε την καρωτίδα του, αφήνοντας το εγκεφαλικό στέλεχος κολλημένο στο μυαλό του. Το κοτόπουλο, όχι μόνο επέζησε αλλά μεγαλούργησε κιόλας.

Οι πιο αγαπητοί και οι πιο μισητοί ήχοι

Οι ήχοι που ακούμε καθημερινά γύρω μας, σχετίζονται άμεσα με τα συναισθήματά μας.

Υπάρχουν  ήχοι που θέλουμε να τους απολαμβάνουμε ξανά και ξανά, αλλά υπάρχουν και αυτοί που τους αποφεύγουμε. Ομάδα ερευνητών από τη Μεγάλη Βρετανία, αποκαλύπτουν τους αγαπημένους ήχους μικρών και μεγάλων αλλά και όσους μισούν να ακούν. Τα αποτελέσματα τους βασίστηκαν σε 2.000 άτομα που συμμετείχαν στη συγκεκριμένοι έρευνα. 

Ο έρωτας είναι εθιστικός σαν τα ναρκωτικά

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν έρευνες που έγιναν στη Νέα Υόρκη.

Νευροεπιστήμονες, εξέτασαν μέσω μαγνητικού τομογράφου τους εγκεφάλους γυναικών και αντρών που υποστήριζαν ότι ήταν πολύ ερωτευμένοι. Η σχέση των συμμετεχόντων διαρκούσε από ένα μήνα μέχρι δύο χρόνια. Κατά την έρευνα, οι συμμετέχοντες έπρεπε να κοιτάζουν φωτογραφίες των συντρόφων τους, καθώς και φωτογραφίες προσώπων που τους έμοιαζαν.