Back to Top

Κλείσε το κινητό σου πριν κοιμηθείς

7 στους 10 ανθρώπους κοιμούνται όχι μόνο με το κινητό ανοιχτό, αλλά το έχουν δίπλα τους.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως το κινητό όταν κοιμόμαστε πρέπει να είναι κλειστό και μακρυά από εμάς, καθώς η συνεχής έκθεση στην ακτινοβολία του, αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου. Εκτός αυτού, το κινητό το βράδυ σχετίζεται με προβλήματα ύπνου αλλά και αϋπνίας. Χρήστες κινητού που το βράδυ το χρησιμοποιούν ενδέχεται να μην μπορούν να κοιμηθούν μετά από την υπερένταση , να έχουν πονοκέφαλο και κατά συνέπεια να υποφέρουν από αϋπνία.

Τα παραμύθια «θρέφουν» τα παιδιά

Μακροπρόθεσμα οφέλη στα παιδιά έχει η συχνή ανάγνωση διάφορων παραμυθιών. 

Ερευνητές από το Πανεπιστημίο Στάνφορντ (Καλιφόρνια, Η.Π.Α.) αναφέρουν ότι, η 10λεπτη ανάγνωση μιας ιστορίας πριν από τον ύπνο, θα μπορούσε να ενισχύσει τις μαθησιακές ικανότητες των παιδιών, οδηγώντας σε καλύτερους βαθμούς σε σχολείο και πανεπιστήμιο και μακροπρόθεσμα σε μια καλή θέση εργασίας και σε έναν ευτυχισμένο γάμο.

Πως ψηφίζουν τα ζώδια;

ΚΡΙΟΣ: Ψηφίζει αυθόρμητα και με ενθουσιασμό, έχοντας την πεποίθηση πως θα καθοδηγήσει τα πράγματα και από αφέλεια ακολουθεί μία κομματική γραμμή, χωρίς να την κρίνει αυστηρά. Συνήθως ψηφίζει το κόμμα που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει, γιατί ο ίδιος δεν έχει μάθει να χάνει. Η πολιτική τον ενδιαφέρει μόνο ως εκεί, που του επιτρέπει να δράσει. Η σκιά του Κολοκοτρώνη είναι πάντα ζωντανή μέσα του και έτοιμη να πρωτοστατήσει στις εξελίξεις.

Υποχωρεί το έδαφος της γης

Κι όμως δεν κινδυνεύουν οι παραθαλάσσιες πόλεις από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας. 

Στην πραγματικότητα η υποχώρηση του εδάφους λόγω κατάχρησης των υπόγειων υδάτων είναι πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα σύμφωνα με ευρωπαίους ερευνητές. Σε ορισμένες περιοχές του κόσμου μάλιστα, ο ρυθμός υποχώρησης του εδάφους είναι δέκα φορές μεγαλύτερος από την ταχύτητα ανόδου της στάθμης, εκτιμά ο Ζιλ Έρκενς του Ερευνητικού Ινστιτούτου Deltares στην Ουτρέχτη (Ολλανδία).