Back to Top

Αυστραλοί: Ο πιο ευτυχισμένος λαός του πλανήτη

Οι Αυστραλοί, για τρίτη συνεχή χρονιά είναι ο πιο ευτυχισμένος λαός του πλανήτη.

Ακολουθούν η Σουηδία, ο Καναδάς, η Νορβηγία, η Ελβετία και οι ΗΠΑ, ενώ η Ελλάδα κατατάσσεται κοντά στο μέσο όρο. Ο κατάλογος ευτυχίας συντάσσεται από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), και παρακολουθεί την οικονομική και κοινωνική πρόοδο σε 36 ανεπτυγμένες χώρες. Ο τελικός βαθμός προκύπτει ύστερα από τη αξιολόγηση 11 κριτηρίων: Στέγαση, εισόδημα, εργασία, κοινότητα, εκπαίδευση, περιβάλλον, στράτευση των πολιτών, υγεία, ικανοποίηση από τη ζωή, ασφάλεια και ισορροπία εργάσιμης ζωής.

Τι σημαίνει το όνομά μου; Από που προήλθε;

Το όνομά που έχει ο καθένας από εμάς, όχι μόνο σημαίνει κάτι, αλλά υπάρχει και μια ολόκληρη λαϊκή αντίληψη γύρω από αυτό. 

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε 60.000 άτομα, το πλέον διαδεδομένο ελληνικό όνομα είναι το Γεώργιος. Ακολουθούν τα Ιωάννης, Κωνσταντίνος, Δημήτριος, Νικόλαος και Παναγιώτης Αξιοσημείωτο είναι ότι τουλάχιστον οι μισοί Έλληνες έχουν παραπάνω έξι ονόματα).

Υπάρχουν 60 δις κατοικήσιμοι πλανήτες

Ο εν λόγω αριθμός αφορά μόνο τους πλανήτες που βρίσκονται στο γαλαξία μας.

Η νέα γενιά επίγειων και διαστημικών τηλεσκοπίων, επιτρέπει στους επιστήμονες να μελετούν με όλο και μεγαλύτερη λεπτομέρεια το σύμπαν. Έτσι, έχουν διεξαχθεί πολλές μελέτες σε μια προσπάθεια, μεταξύ των άλλων, να εξακριβωθεί ο αριθμός των πλανητών του γαλαξία μας που έχουν παρόμοιο μέγεθος με αυτό της Γης. Η κρατούσα θεωρία αναφέρει ότι το μέγεθος της Γης είναι ιδανικό για την ανάπτυξη ζωής.