Back to Top

Αξίζει να δεις: Inception

Αμερικανική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας παραγωγής 2010 με συνολική διάρκεια 148 λεπτά.

Ο Domm Cobb (Λεονάρντο Ντι Κάπριο), μπορεί μέσω της τεχνολογίας να εισχωρεί στα όνειρα ανθρώπων που κοιμούνται και να αποσπά σημαντικές πληροφορίες για λογαριασμό διαφόρων εταιρικών συμφερόντων. Tο βεβαρημένο ποινικά παρελθόν του όμως, τον έχει καταστήσει φυγά, εμποδίζοντας τον να γυρίσει στις ΗΠΑ και στα δύο παιδιά του. Όταν μια πρόταση για δουλειά θα του εξασφαλίσει ως ανταμοιβή αμνηστία, ο Cobb αρπάζει την ευκαιρία, αλλά αποστολή μοιάζει ακατόρθωτη: Δεν θα πρέπει να αποσπάσει πληροφορίες, αλλά να εμφυτεύσει μια ιδέα.

Κάποιοι εθίζονται περισσότερο στη νικοτίνη

Οι καπνιστές με σκουρόχρωμο δέρμα μάλλον επηρεάζονται περισσότερο από τη νικοτίνη.

Επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (Η.Π.Α.) τονίζουν πως είναι πιθανό η νικοτίνη να ενώνεται με τη μελανίνη, τη χρωστική δηλαδή ουσία που δίνει στο δέρμα, στα μαλλιά και στα μάτια μας το χρώμα τους. Όσο πιο σκουρόχρωμο είναι το δέρμα, τόσο περισσότερη μελανίνη περιέχει και πιθανώς τόσο περισσότερη νικοτίνη αποθηκεύει.

Αν σου συμβαίνουν αυτά, τότε είσαι Έλληνας...

1. Δεν τρως ποτέ βραδινό πριν τις 10µµ.

2. Πρέπει τουλάχιστον πέντε φορές το χρόνο να τραβηχτείς στον σταθµό των ΚΤΕΛ για να παραλάßεις λάδι, µέλι, φέτα, ρίγανη, τσάι βουνού, ελιές και λεµόνια.

3. Στη γειτονιά σου υπάρχει τουλάχιστον µια οδός που λέγεται Ελευθερίου Βενιζέλου.

4. Όποτε ταξιδεύεις στο εξωτερικό απορείς πως ο κόσµος ζει χωρίς περίπτερα.