Back to Top

Υπάρχει φιλία μεταξύ αντρών και γυναικών;

Την έρευνα πραγματοποίησε η Diane Felmlee, κοινωνιολόγος στις Η.Π.Α., στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας.

83,5% των ερωτηθέντων  απάντησε πως άνδρες και γυναίκες μπορούν να είναι φίλοι. Μόλις το 2% απάντησε το αντίθετο και το 12% απάντησε «ίσως». Αξίζει να σημειωθεί πως  οι απαντήσεις ανδρών και γυναικών δεν είχαν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ τους.

Αυτοκινητόδρομος περνά πάνω από τον ωκεανό

Στην ουσία πρόκειται για ένα σύνολο 42 γεφυρών συνολικού μήκους 205 χιλιομέτρων.

Ο δρόμος Overseas Highway κατασκευάστηκε το 1938 και συνδέει τα Florida Keys, ένα αρχιπέλαγος 1.700 νησιών στη Φλόριντα, με την ηπειρωτική χώρα. Λόγω της ομορφιάς των νησιών, τα οποία συγκέντρωναν ολοένα και περισσότερους επισκέπτες, και της ανάγκης για ευκολότερη πρόσβαση σε αυτά, αποφασίστηκε η κατασκευή του εν λόγω αυτοκινητοδρόμου πάνω στον ωκεανό.

Γιατί λέμε «Θα σε χορέψω στο ταψί»;

Η φράση προήλθε από μια βάναυση τακτική που εφάρμοζαν παλιά οι τσιγγάνοι.

Έπαιρναν και έβαζαν μικρές αρκούδες σε ένα ταψί, κάτω από το οποίο υπήρχε φωτιά. Παράλληλα όμως έπαιζαν και μουσική. Η μικρή αρκούδα, επειδή άρχιζε να καίγεται χοροπηδούσε στο ταψί. Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβανόταν πολλές φορές, ώσπου μια ημέρα το ταψί δεν είχε από κάτω φωτιά. Η αρκούδα όμως ακούγοντας τη μουσική να παίζει και έχοντας συνδυάσει τους θορύβους αυτούς με το κάψιμο του ταψιού, άρχιζε να ''χορεύει'' (χοροπηδάει) μέσα στο ταψί.