Back to Top

Το χρώμα των ματιών φανερώνει τον ψεύτη

Οι άνθρωποι βλέπουν τους καταστανομάτηδες ως πρόσωπα μεγαλύτερης εμπιστοσύνης.

Αντίθετα, δεν εμπιστεύονται εύκολα τους γαλανομάτηδες, εκτός και αν έχουν φαρδύ πρόσωπο. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε επιστημονική έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Καρόλου της Πράγας. Η έρευνα για πρώτη φορά συσχετίζει το χρώμα των ματιών και το σχήμα του προσώπου ενός ανθρώπου, με το πόσο αξιόπιστος και έμπιστος φαίνεται στους γύρω του.

Πότε απέκτησε η Γη βλάστηση;

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα φυτά με άνθη εμφανίστηκαν πριν από 243 εκατομμύρια έτη. 

Πρόκειται δηλαδή την ίδια ακριβώς περίοδο που έκαναν την εμφάνισή τους στον πλανήτη και οι δεινόσαυροι. Ομάδα ερευνητών από την Ελβετία και τη Γερμανία ανακάλυψαν στον βυθό της θάλασσας Μπάρεντς (Νορβηγία), απολιθωμένους κόκκους γύρης που ανήκουν σε κάποιο από τα πρώτα αγγειόσπερμα φυτά επί της Γης, φυτά δηλαδή που αναπαράγονται μέσω των ανθέων.

Επικίνδυνα για την υγεία τα καμένα φαγητά

Εκτός από τα θρεπτικά συστατικά που χάνονται, το καμένο φαγητό είναι και πολύ καρκινογόνο.

Όταν το φαγητό καίγεται, δημιουργείται στο εσωτερικό του μεγάλη συγκέντρωση μιας καρκινογόνας ουσίας, που ονομάζεται ακρυλαμίδια (acrylamides). Αυτό συμβαίνει ακόμα πιο έντονα σε φαγητά που έχουν μεγάλη συγκέντρωση υδατανθράκων, όπως οι πατάτες, τα μακαρόνια το ψωμί, κλπ. Όσο περισσότερο ψηθούν, τόσο μεγαλύτερη και η συγκέντρωση.