Back to Top

Ρομποτικός συλλέκτης σπέρματος (+video)

Η κινεζική εταιρία «Sanwe Medical Group» δημιούργησε ένα μηχάνημα που προσομοιώνει την ερωτική επαφή.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, η συσκευή τους δημιουργήθηκε για να ανακουφίσει τους δωρητές σπέρματος, καθώς προσφέρει 95% πιθανότητα επιτυχίας. Η οθόνη, που βρίσκεται στο πάνω μέρος προβάλλει «ερεθιστικές εικόνες», ενώ πιο κάτω βρίσκεται μια θήκη που εκτελεί παλινδρομική κίνηση.

Γιατί το αίμα μας είναι κόκκινο;

Το ήξερες ότι στο σώμα μας κυκλοφορούν συνολικά περίπου 5 λίτρα αίματος;

Αν ένας άνθρωπος χάσει περισσότερο από ενάμισι λίτρο αίμα, τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χάσει και τη ζωή του. Μέσα στο αίμα μας κυκλοφορούν περίπου 35 τρισεκατομμύρια ερυθρά αιμοσφαίρια. Η κύρια αποστολή τους είναι να παίρνουν το οξυγόνο από τους πνεύμονες και να το διαμοιράζουν στο υπόλοιπο σώμα μας.

Φυτό ζει χωρίς αέρα και νερό

Το καταπράσινο φυτό ζει εδώ και 40 χρόνια χωρίς αέρα και νερό, σε ένα ερμητικά κλεισμένο γυάλινο μπουκάλι.

Ο David Latimer από το Σάρεϊ φύτεψε το 1960 ένα μικρό φυτό στο εσωτερικό ενός μεγάλου μπουκαλιού. Μέχρι το 1972 το μπουκάλι ήταν ανοιχτό και με τον ίδιο να αναλαμβάνει τη φροντίδα του. Τότε ο κύριος Latimer, θέλοντας να αποδείξει μια θεωρία που έλεγε ότι τα φυτά θα μπορούσαν να ευδοκιμήσουν σε ένα αυτόνομο περιβάλλον, σφράγισε το μπουκάλι και σταμάτησε το πότσισμα.

Ταξιδεύοντας στην Κόστα Ρίκα

Οι κάτοικοι της Κόστα Ρίκα είναι από τους πιο ευτυχισμένους λαούς παγκοσμίως σύμφωνα με το δείκτη Happy Planet Index (HPI).

Η  μικρή χώρα της Κόστα Ρίκα βρίσκεται στην κεντρική Αμερική, με τον πληθυσμό της να ανέρχεται στα 4,3 εκατομμύρια.  Το όνομά της σημαίνει «πλούσια Ακτή». Συγκαταλέγεται σε μια από τις πιο πράσινες χώρες του κόσμου, καθώς περισσότερο από το μισό της έκτασής της καλύπτεται από δέντρα. Είναι ένας τροπικός παράδεισος, με εξωτικές παραλίες, εντυπωσιακά τροπικά δάση και πλούσια βιοποικιλότητα.

Μια γυναίκα δεν μπορεί να γίνει επιστήμονας

Υπάρχουν δεκάδες κοινωνικά στερεότυπα που επηρεάζουν την πορεία και την εξέλιξη των γυναικών.

Σύμφωνα αμερικανική έρευνα, ενώ το 66% κοριτσιών λένε ότι στο δημοτικό ότι τους αρέσουν οι επιστήμες και τα μαθηματικά, μόνο το 18% του συνόλου των γυναικών σπουδάζουν και ακολουθούν στη ζωή τους κάτι αντίστοιχο. Όπως ανακαλύφθηκε, τα κοινωνικά στερεότυπα είναι υπαίτια που ωθούν τα κορίτσια μακριά από τις θετικές επιστήμες μετά τα πρώτα χρόνια της παιδικής ηλικίας τους.