Back to Top

Τροφές οι οποίες προκαλούν αϋπνία

Υπάρχουν τροφές που αν  καταναλωθούν αργά το βράδυ, θα εμφανιστούν εντονότερα  προβλήματα υπνηλίας.

Γλυκά: Προκαλούν εφιάλτες
Μελέτες έχουν δείξει ότι 7 στους 10 ανθρώπους που καταναλώνουν γλυκά  (π.χ. σοκολάτες, παγωτά) πριν τον ύπνο παρουσιάζουν μεγαλύτερη πιθανότητα να δουν εφιάλτες. Αυτό οφείλεται στο ότι τα υψηλά επίπεδα ζάχαρης δημιουργούν περισσότερα κύματα στον εγκέφαλο, τα οποία σχετίζονται άμεσα με τους εφιάλτες. Η σοκολάτα περιέχει επιπλέον και καφεΐνη, η οποία δρα διεγερτικά και επηρεάζει αρνητικά τον ύπνο.

Γιατί ανατριχιάζουμε στο γρατζούνισμα κιμωλίας;

Μελέτη του Πανεπιστήμιου στην Κολωνία έδωσε την εξήγηση που οφείλεται η εν λόγω ανατριχίλα.

Ανατομικά, το αυτί μας είναι σχεδιασμένο να ακούει συγκεκριμένες συχνότητες, οι οποίες του επιτρέπουν να αντιλαμβάνεται τον ήχο της ομιλίας. Σύμφωνα με τη μελέτη του Πανεπιστημίου, όταν η κιμωλία ή τα νύχια μας «ξύνουν» έναν πίνακα, παράγονται ήχοι στις μέγιστες συχνότητες της ακοής μας, δηλαδή μεταξύ 2.000 και 4.000 hertz (Χερτς).

Πορτρέτα δημιουργημένα από χυμένο καφέ

Ο Michael Aaron Williams είναι γνωστός για τις δημιουργίες του από παράδοξα υλικά επάνω σε ακόμα πιο παράδοξους καμβάδες.

Με αφορμή ένα μικρό ατύχημα που είχε ένα πρωινό, όταν ο καφές του χύθηκε πάνω στις σελίδες ενός παλιού βιβλίου που διάβαζε, ο καλλιτέχνης σκέφτηκε να αποτελέσει αυτό το νέο του ζωγραφικό έργο τέχνης. Πορτρέτα από καφέ πάνω σε πολυκαιρισμένα φύλλα βιβλίων που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1930.

Γέφυρα - τραμπολίνο στο Παρίσι

Η πρωτότυπη ιδέα του αρχιτεκτονικού γραφείου AZC Studio έχει ένα όνομα: «Trampoline Bridge».

«Γιατί να μη δημιουργήσουμε μια γέφυρα αφιερωμένη στη διασκέδαση;», σκέφτηκαν οι σχεδιαστές. Έτσι πρότειναν τη δημιουργία μιας διάβασης πεζών, που θα διαθέτει τρία τεράστια τραμπολίνα, επιτρέποντας στους ανθρώπους να φτάσουν απέναντι χοροπηδώντας.