Back to Top

Πλωτό αεροδρόμιο θα επιπλέει σε ποτάμι

Το νέο αεροδρόμιο που θα κατασκευαστεί στη Βρετανία θα επιπλέει στον ποταμό Τάμεση.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Gensler παρουσίασε πρόσφατα μια εκκεντρική ιδέα σχεδιασμού που αφορά στο μελλοντικό αεροδρόμιο του Λονδίνου, το London Britannia Airport, το οποίο προτείνεται να επιπλέει στον Τάμεση. Η επαναστατική ιδέα, προτείνει την κατασκευή του αεροδρομίου επάνω σε ένα τεχνητό νησί στον Τάμεση, με σκοπό να αποσυμφορήσει τους Λονδρέζους από την ηχορύπανση. 

Χρησιμοποιούν τα ζώα ονόματα όπως εμείς;

Αρχικά, πρέπει να αναλογιστούμε ότι ένα όνομα είναι μια έκφραση με μια αναφορική λειτουργία.

Όταν π.χ. προφέρουμε το όνομα «Σωκράτης», παράγουμε έναν ήχο, τον οποίο οι άλλοι αντιλαμβάνονται σαν μια αναφορά στο πρόσωπο Σωκράτης. Η χρήση ονομάτων επομένως, απαιτεί έναν πολύ ανεπτυγμένο εγκέφαλο, ο οποίος μπορεί να αναγνωρίσει το υποδεικνυόμενο άτομο από τον ήχο.

Που ζουν οι περισσότερες ξανθές γυναίκες;

Υπάρχουν περιοχές στην Ευρώπη, όπου πάνω από το 80% των γυναικών είναι φυσικές ξανθές. 

Οι κεντρικές περιοχές των σκανδιναβικών χωρών, έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό ξανθών γυναικών,  καθώς περισσότερες από 8 στις 10 γυναίκες είναι ξανθές. Ακολουθούν οι υπόλοιπες σκανδιναβικές περιοχές, οι χώρες τις Βαλτικής και η ανατολική Μεγάλη Βρετανία. Αντίθετα στη Μεσόγειο οι ξανθές γυναίκες σπανίζουν.

Το σχήμα του ποτηριού επηρεάζει πόσο θα πιεις

Η κατανάλωση ποτών γίνεται ταχύτερα σε καμπυλωτά ποτήρια απ' ότι στα ίσια.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ ανακάλυψαν πως το σχήμα του ποτηριού επηρεάζει την ταχύτητα με την οποία θα πιει κάποιος το ποτό του. Οι ερευνητές βιντεοσκόπησαν άνδρες και γυναίκες την ώρα που έπιναν αναψυκτικά ή αλκοολούχα ποτά. Μερικά ποτήρια ήταν ίσια, ενώ άλλα πολύ καμπυλωτά με την χωρητικότητα όλων να είναι 250ml.